fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméti unokázós csalókat fogtak el

- Advertisement -

A Kecskeméti Rendőrkapitányság csalás bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vett három embert – közölte a rendőrség.

Az első trükk még bejött…

Egy 32 éves budapesti nő, valamint társai – egy 33 éves budapesti férfi és egy 33 éves fóti férfi – még 2020. június 16-án este felhívtak egy 84 kecskeméti nőt azzal a mesével, hogy az egyik hozzátartozóját súlyos baleset érte, de egy nagyobb összegű készpénz ellenében nem értesítik a történtekről a hatóságokat. Az idős asszonnyal elhitették, hogy a rokona volt a hibás, ezért neki kellene kifizetnie a kárt. A sértett némi unszolásra 2 millió 300 ezer forintot átadott a házához érkező nőnek.

…, a második már nem

Még ugyanezen a napon a gyanúsítottak egy 79 éves lajosmizsei asszonyt is hasonló történettel kerestek meg. Tőle is közel két és félmillió forintot akartak kicsalni a fia nevében arra hivatkozva, hogy felnőtt gyermeke közúti balesetet okozott, és ha nem fizet, a károsult autós és családja bántalmazni fogja.

A nő azonban nem dőlt be a történetnek, és a beszélgetés után azonnal felhívta külföldön dolgozó fiát, aki meg is erősítette gyanúját, miszerint ismeretlenek be akarták csapni.

(Fotók: Police.hu)

Lecsapnak a rendőrök a csalókra

A kecskeméti nyomozók széles körű adatgyűjtést hajtottak végre, és végül beazonosították azt a járművet, amellyel a gyanúsítottak közlekedhettek. Elfogásukra összehangolt akciót szerveztek a Zala megyei, a Somogy megyei és a Veszprém megyei rendőrök bevonásával. Ennek eredményeként az autót 2020. június 25-én kora délután a 8-as számú főúton vonták intézkedés alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei.

Hasonló cikkünk:  Pénz nincs, csalódott kisbefektetők viszont vannak a milliárdos lélegeztetőgép-biznisszel elhíresült cégnél

A kocsiban utazó három személyt – a kecskeméti és lajosmizsei bűncselekmények feltételezett elkövetőit – előállították, majd átadták a kecskeméti nyomozóknak.

Kiderül egy harmadik ügy

A bűnbanda tagjainak elszámoltatásakor ruházatukból és az autóból több arany ékszer, illetve nagyobb mennyiségű készpénzt került elő. Az értékeket lefoglalták, mivel időközben kiderült, hogy a trió tagjai rövid idővel korábban egy vasvári asszonyt tévesztettek meg telefonhívásukkal. Neki is előadták a szokásos mesét, mely szerint balesetet szenvedett hozzátartozójának pénzre van szüksége. A 85 éves asszony 700.000 forintot és arany ékszereit adta át abban a reményben, hogy ezzel segít a rokonának.

Elindul az eljárás

A kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással, valamint egy – szintén üzletszerű – csalás kísérletével gyanúsítható nőt és két társát a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök az eljárás során széleskörűen vizsgálják, hogy a bűntársak további, hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak-e.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...