Kecsup segítség: Ezt lehet tenni a “konzultációs” levelekkel

0

Miután postaládákban a kormány legújabb nemzeti inzultációs, bocsánat manipulációs, jajj, miket írunk, tehát konzultációs levelei, ki-ki a maga vérmérséklete szerint döntheti el, mit kezd ezekkel az ívekkel. A közösségi oldalról tudjuk, hogy lesz, aki a kétfarkú kutyapárt íveit tölti ki, és küldi vissza a kormánynak. Lesznek, akik már a kukába dobták. És vannak, akik komolyan veszik, és ikszelgetnek saját belátásuk szerint, majd küldik vissza oda, ahol a kormány várja ezeket.

De mi van azokkal, akik még nem döntötték el, mit tegyenek a levéllel?

Megkerestük a kecskeméti közgyűlésben képviseltetett pártokat, hogy adjanak tanácsot, olvasóink mit kezdjenek ezekkel a kormányzati levelekkel.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett még korábban bejelentették, hogy arra kérik azokat, akik szerint szintén egy konzultációnak álcázott propagandáról van szó, és nem akarnak szó nélkül elmenni emellett, vagyis cselekedni akarnak, azok küldjék vissza nekik a leveleket. Ezzel lényegében egy mozgalmat indítottak el.

A legtöbb ellenzéki párt Kecskeméten is gyűjti az íveket

Az MSZP csatlakozott ehhez a felhíváshoz, és saját irodáiban gyűjti a leveleket. Kecskeméten a Katona József tér 18. alatti irodaházban lévő MSZP irodában lehet leadni az íveket. A linken más településeken lévő címeket is talál.

A Momentum is gyűjti a konzultációs leveleket, csatlakozva a mozgalomhoz. Egyben azt írták szerkesztőségünk kérdésére, hogy

Az ívek begyűjtése mellett a Momentum országos szintű, valódi konzultációt indít, melyben bárki elmondhatja a véleményét a kormány válságkezelésével kapcsolatban – a Momentum konzultációja kitölthető a pultoknál, valamint online is a konzultacio.momentum.hu oldalon.

A Kecskeméti Helyi Szervezet is részt vesz a gyűjtésben; a városban a következő időpontokban és helyeken találhatják meg a lila momentumos pultokat, ahol az ívek átadhatók:

Június 25 és 26: 16.00-18.00 Malom Központ bejárata
Június 27 és 28: 8.00-10.00 Budai utcai piac bejárata
Június 29 és 30 valamint július 3: 16.00-18.00 Malom Központ bejárata
Július 4:
8.00-10.00 Budai utcai piac bejárata és
16.00-18.00 Malom Központ bejárata
Július 6 – 10 (hétfő-péntek) : 16.00-18.00 Malom Központ bejárata
Július 11:
8.00-10.00 Budai utcai piac bejárata és
16.00-18.00 Malom Központ bejárata

Gyűjti a Demokratikus Koalíció is a leveleket. Kérdéseinkre ezt a választ kaptuk:

A Jókai u.5.sz. alatti irodánk postaládájába bármikor bedobható. Minden nap ürítjük. Hétvégén, pénteken és szombaton 8-10-ig vagyunk kint a piacon az Univer ABC felőli bejáratnál. Aki mozgásában akadályoztatott, az hívja a +36704247070-es telefonszámot és személyesen kimegyünk érte. A város több pontján is gyűjtik aktivistáink és szimpatizánsaink a saját közösségükben, családjukban a leveleket. Természetesen, aki meg akarja tartani az inkognitóját, vágja le a személyes adatokat a levélről.

A Jobbiktól azt a választ kaptuk, hogy ők is gyűjtik a leveleket, többek között a Koháry István körúti irodájukban, de utcai kitelepüléseik is lesznek, ezeknek a helyszínei és időpontjai most vannak szervezés alatt. Ők egyébként majd a levelekkel besegítenek az egyik iskolának, ha lesz majd papírgyűjtés.

Az LMP kecskeméti szervezete ugyan nem gyűjti a leveleket, viszont a következő választ küldte nekünk:

Ez a konzultáció szemfényvesztés. Az adófizetők pénzét olyanra költik, ami már most is hiányzik a városok és az egészségügy normális működéséből. A Fidesz ezzel az inzultációs ívekkel nem a koronavírus okozta társadalmi szorongást csökkenti, hanem tovább mélyíti.

És most jönnek a kormánypártok reakciói

Megkerstük a kormánypártokat is. Szándékosan a Facebook oldalaikon küldtük el kérésünket, hogy lássuk, elolvasták el. Mindkét pártnál elolvasták. A KDNP helyi szervezete a következő választ adta szerkesztőségünknek.

Tisztelt Gunity Gábor! Bár a KDNP teljes mértékben támogatja a nemzeti konzultációt, a konzultációs kérdőíveket a Magyarország Kormánya küldte minden magyar állampolgárnak! Annak a kitöltése és visszaküldése a magyar állampolgárok joga. Ha ez nem egyértelmű az Ön számára, akkor szívesen segítünk. A szerkesztőségükben, ha közreműködnek magyar állampolgárok, akkor nekik is jogi lehetőségük kitölteni és a mellékelt válaszborítékban a kitöltött konzultációs ívet visszaküldeni a kormánynak, hogy a véleményükkel is segítsék a választás óta az ország elé kerülő kérdésekben a kormány sikeres tevékenységét! Tisztelettel, KDNP Kecskeméti szervezete

Ennél a válasznál muszáj megjegyeznünk, hogy szerkesztőségünkben “közreműködnek” (inkább dolgoznak, mert nem film ez) magyar állampolgárok.  Sőt, minden itt dolgozó magyar állampolgár. Ugyanakkor egyik kollégánk viccesen megjegyezte, hogy 

itt csak svábok, bunyevácok, tótok és oltyánok dolgoznak. 

Ezzel együtt nem vesszük sértésnek vagy bármi ilyesminek a megjegyzést, elvégre nincs a homlokunkra írva, hogy milyen állampolgárok vagyunk.

Mi például azt nem tudjuk a KDNP-ről, hogy van-e mérhető támogatottsága.

A Fidesz nem válaszolt

A Fidesz helyi szervezete viszont nem válaszolt a megadott időpontig, sem Facebookon, sem az üzenetünkben megadott email címen. Így nehezen fogunk tudni elaludni, mert nem tudjuk, hogy vajon mit gondolhatnak a kormány “nemzeti konzultáció”járól.