fbpx

FRISS HÍREK

Közel két hónapnyi parkolási díjjal rövidítené meg az önkormányzat az éves bérleteseket

- Advertisement -

A 2020. április 6-tól július 1-ig, azaz 86 napig tartó ingyenes parkolási időszakot csak részben akarja beszámítani a hosszabb távú parkolási bérlettel rendelkezők esetében a kecskeméti önkormányzat.

Nem ezt ígérték

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester még azt a tájékoztatást tette közzé áprilisban, hogy teljes kompenzáció lesz.

Most viszont már csak egy hónapos parkolási hosszabbítást adna az önkormányzat. A Városrendészet közleménye szerint

  • a 2020. április, május, június hónapokra érvényes teljes árú bérletek érvényességi ideje egy hónappal növekszik, vagyis ezen bérletek új érvényességi határideje 2020. augusztus 5.,
  • a féléves teljes árú bérletek érvényességi ideje szintén egy hónappal növekszik, vagyis a bérletek új érvényességi határideje 2020. augusztus 10.,
  • az éves teljes árú bérletek érvényességi ideje szintén egy hónappal növekszik, ezeknek a bérleteknek az új érvényességi határideje 2021. február 10.

Mit jelentenek a megadott időpontok valójában?

Akinek nem egyetlen egy hónapos, hanem hosszabb időtartamra érvényes a parkolási bérlete van vagy volt az érintett időszakban, azt alaposan megrövidíti az önkormányzat.

  • Az egyetlen egy hónapos bérlettel rendelkezőket még korrekt módon egy hónapos ingyenes parkolással kompenzálják.
  • Ha viszont kettő darab havi bérlete volt valakinek, mondjuk májusi és júniusi, akkor a kb. 60 napra kifizetett parkolás helyett 31-et kap az illető, azaz kb. 29 napi ingyenes parkolástól fosztja meg őt az önkormányzat. Ez kb. 48%-os utólagos burkolt áremelésnek felel meg.
  • Ha három darab havi bérlettel, vagy féléves, éves bérlettel rendelkezők szintén 31 nap kompenzációt kapnak az ígért és általuk kifizetett 86 nap helyett, vagyis 55 nap, azaz közel két hónapnyi parkolási szolgáltatás díjával rövidítik meg őket, ami féléves bérlet esetén kb. 30%-os, éves bérlet esetében pedig 15%-os utólagos burkolt áremelésnek felel meg.
Hasonló cikkünk:  Maradhatnak a kecskeméti üzletek ablakaira ragasztott reklámok, hiába tiltja a rendelet

A fideszes városvezetés azzal próbálja a tisztességesen fizető autósok becsapását és kifosztását megindokolni, hogy a díjmentes parkolás következtében közel 200 millió forintos bevételkiesése keletkezett a városnak.

Vélemény

A hiányzó 200 millió forintot a Budapestet  és a nagyobb önkormányzatokat szándékosan anyagilag nehéz helyzetbe hozó, a parkolási rendeletet mosolyogva aláíró Orbán Viktortól kell visszakérni, és nem a kecskeméti autósokon kell behajtani!

És főleg: a Fidesz tartsa be, amit ígért!

W. M.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...