fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Önkormányzatok kivéreztetése: Orbán Viktort vagy Kecskemétet választja a Fidesz-KDNP?

A címben szereplő kérdést akár mi is feltehetnénk, de valójában egy mai ellenzéki sajtótájékoztatóról idéztünk egy mondatot. Csütörtökön ugyanis az első közgyűlés lesz hosszú idők óta, és így azon lesz a terítéken egy

6,5 milliárd forintos hitelfelvétel,

amelyből a város a kieséseket, elvonásokat pótolná, mivel a kormányzati járványügyi intézkedések (is) alaposan igénybe vették a települések pénztárcáját.

Szőkéné Kopping Rita képviselő beszélt először, aki a polgármester korábbi nyilatkozataira (amelyekről mi is írtunk itt) hivatkozva elmondta, hogy

Március vége óta az is kiderült, hogy az ún. szolidaritási hozzájárulás mértékét jelentősen megnöveli a kormány. Az elmúlt évben 871 millió forint terhelte városunkat. Az idei évre pedig 1,4 milliárd forinttal tervez a költségvetésünk. Viszont megtudhattuk polgármester asszony június 24-i nyilatkozatából, hogy „több, mint 3 milliárdra fölemelkedett a szolidaritási adó összege”. A különbözet tehát közel 2 milliárd forint. – mondta a képviselő.

Majd így folytatta:

A járvány leple alatt a kormány elvonta a gépjárműadó önkormányzatokat illető részét. Ráadásul a beszedés költségeit meghagyta a településeknél. És akkor még nem beszéltünk az ingyenes parkolásból eredő bevétel kieséséről. És akkor még nem beszéltünk az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díjának kieséséről, a teraszok területhasználati díjának kieséséről. A 2020. évre vonatkozóan megtakarításként szerepel a módosított költségvetésben az utak, járdák és kerékpárutak üzemeltetésére és felújítására szánt 2 milliárd forint, melyet a tervezetben az általános tartalék alapba helyeznek. Így továbbra sem jut jelentős összeg a polgármester asszony által is elismerten lemaradt úthálózat fejlesztésére.

Az alábbi videóból az is kiderül, hogy Szőkéné szerint a polgármester nem kíváncsi a polgárok véleményére, problémáira.

Hasonló cikkünk:  Államtitkár válaszolt, hogy tervez-e a kormány akkumulátorgyárat Kecskemétre

 

Józsa Bálint, szintén a Szövetség képviselője aggasztónak tartja, hogy még Kecskemét is több milliárdos hitelfelvételre szorul, pedig itt sok településnél kedvezőbb gazdasági hatások vannak.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor Katarban sem hisz Ukrajna győzelmében

Józsa Bálint önkormányzati képviselő

Felelős ellenzéki képviselőként kiállunk Kecskemét mellett és támogatni fogjuk az önkormányzatot a kormány elleni harcban, mert úgy véljük, nem lehet hadi adókkal sarcolni a településeket – mondta tehát Józsa képviselő.

Kecskemétet vagy Orbán Viktort választja a Fidesz-KDNP?

Bodrozsán Alexanda bejelentette, hogy Vancsura István képviselőtársával beadott egy indítványt, amelyet a Szövetség is támogat. Remélik, hogy a Fidesz-KDNP képviselői is megszavazzák majd, így a közgyűlés közösen üzenheti meg Orán Viktornak, hogy elutasítják a településeket megsarcoló lépéseket, és inkább plusz támogatásokat kérnek, így Kecskemétnek is. Erről beszél az alábbi videóban a képviselő.

A hitelfelvételről és az előbbi indítványról is csütörtökön dönt a közgyűlés.

A sajtótájékoztató helyszíne nem véletlen. Szőkéné Kopping Rita ugyanis elmondta, hogy a kórházi parkolóház és a körforgalom építése is leállt, mert a plázastop miatt a parkolóházba tervezett üzlet tudomása szerint nem kapott engedélyt, így ott áll a környék feltúrva. A maga részéről azt mondta, szurkol, hogy meglegyen végül minden szükséges engedély. Mint mondta, a Vacsi közi ABC-vel ugyanez a helyzet.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...