Van-e értelme a vásárlási idősávoknak?

0
pexels.com

Így vagy úgy, de elfogadta-megértette az ország, amikor bevezették, hogy a 65 év felettiek 9-12 óra között, a fiatalabbak ezen kívül vásárolhatnak be. Amikor aztán kötelező lett a boltokban a maszk viselése, már többen kérdezgették itt-ott, hogy van-e értelme a hivatalos tájékoztatások szerinti hatékony megelőzőeszköz kötelező használata mellett ragaszkodni az isősávokhoz. Akkor lettek hangosabbak ezek a kérdések, és már kifejezetten mérges vélemények is jöttek hozzájuk, amikor enyhítettek a szabályokon.

Például Kecskeméten eltörölték május 30-ával az idősávot a nagybanin. De nincs idősáv bizonyos nagyobb áruházakban sem. Az éttermekben újra lehet étkezni, és a vendégeknek nem is kell maszkot hordaniuk.

Aztán jöttek az első tömegrendezvények hónapok után. A Trianon 100 eseményei voltak ezek, amelyeken a fotók alapján nem sokan viseltek maszkot, és a távolságra sem igen ügyeltek. Jól látni, hogy fiatalok és idősebbek egymás mellett-mögött állnak.

Hasonló cikkünk  Legyen a napi rutin része a mobilunk fertőtlenítése is

Most pedig a legfrissebb hírek szerint hamarosan nyithatnak a színházak, mozik és strandok.

Gulyás Gergely miniszter azonban június elején közölte: a vásárlási idősávok maradnak, mert az intézkedés továbbra is indokolt.

Ön szerint indokoltak még most is a vásárlási idősávok?
Hasonló cikkünk  Kecskeméten csökkent a Covid-koncentráció a szennyvízben

Akár két választ is bejelölhet.