fbpx
8.6 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

4000 felett a kecskeméti regisztrált munkanélküliek száma

- Advertisement -

4.010 kecskeméti munkanélkülit tartottak nyilván június végén, ami május elejéhez képest 600 fővel növekedett. Bács-Kiskun megyében ez a szám 19.307, a nyilvántartott álláskeresők száma megközelíti a 14 ezer főt – derül ki a legfrissebb Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) statisztikájából.

A valóságban ennél többen lehetnek állandó fizetés nélkül, mivel nem felel meg mindenki az álláskereső státusz kritériumainak, ami ugyanis nem jár automatikusan. Bizonyos feltételeknek meg kell felelni ahhoz, hogy egy állását elvesztő személyt regisztráljanak és jogosult legyen – az EU-ban egyébként legkevesebb ideig járó – három hónapig érvényes munkanélküli segélyre.

Március vége óta több mint 1400-an vesztették el a munkájukat Kecskeméten

Márciustól számítva, a koronavírus-járvány hatására több mint 1.400-an vesztették el a munkájukat Kecskeméten, vagyis ennyi a nyilvántartott álláskeresők száma.

Hasonló cikkünk:  "Szerettem volna jobbá tenni az életemet" - két ázsiai vendégmunkással beszélgettünk

A válság a megye más településein is megmutatkozik. A nyilvántartott álláskeresők száma az előző havihoz képest tovább növekedett, a közeli Helvécián 205 fő (6,2%), Izsákon 254 (7,4%), Kiskunfélegyházán 1.064 (5,5%), Kiskunhalason 1.071 (6%), Kiskunmajsán 563 (8%), Kunszentmiklóson 405 (7,7%), Baján 1.088 (5%). Miskén és Öregcsertőn pedig a helyi lakosság több mint 10%-ának továbbra sincs állandó keresete.

 

3.774 kecskeméti munkanélkülit tartottak nyilván május végén – a valóságban ennél többen lehetnek

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...