fbpx
13.4 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

A Duna-Tisza közén is érdemes körülnéznünk – programajánló

- Advertisement -

A belföldi turizmus felértékelődhet a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után, állítják turisztikai szakújságírók. A belföldi turizmusnak kedvezőbbek a kilátásai azért is, mert a karantén után a kimozdulni vágyók többsége a kisebb kockázat reményében keresik fel a közelebbi idegenforgalmi nevezetességeket. Másrészt azért, mert az emberek többségének kevesebb pénze lesz nagyobb és hosszabb külföldi utakra.

Nagy kedvenc a Balaton, de ha rövidebb kiruccanásról van szó, a Duna-Tisza közén is érdemes körülnéznünk

Egyre többen tapasztalják meg az alföldi kirándulások élményét, amit az is mutat, hogy Bács-Kiskun megye turizmusának növekedése meghaladja az országos átlagot. A megye vonzerejét az alföldi táj, a feltörő termálvíz, a fellendülőben lévő borturizmus, az épített örökség, a hagyományok és a gasztronómiai kuriózumok jelentik.

A megyei turizmus jövőjének egyik fontos pillére pedig az egészségturizmus erősítése, amelyet több fejlesztés is támogatott az utóbbi időben. állítja Koczka Máté PR tanácsadó ajánlata következik.

Aktív családi élmény Bugacpusztán, akár kerékpárral is 

A bugaci tájat és a csikósok bemutatóját egyszer mindenkinek látnia kell. A Kiskunsági Nemzeti Park területén fekvő Bugacpuszta a legismertebb magyar puszták egyike, a pásztor és betyárvilág emlékeit, valamint védett és fokozottan védett növény- és állatritkaságokat őrzi. Az utazók a híres Karikás Csárdában frissíthetik fel magukat, vagy akár saját tanyát is bérelhetnek helyben néhány napra.

Bugacpuszta

Bugacon akár 30 km-es túrákon is részt vehetnek az új kerékpárutakon. A települést Bugacpusztaházával is összeköti egy kerékpárút, és tekerve eljuthatunk Kiskunmajsára is, ahol termálfürdő és strand található. A Bugac központjában lévő Művelődési Háztól bérelhető kerékpárral vagy gyalogtúrával és lóháton megtehető tematikus túraútvonalak indulnak a környék látnivalóinak elérésére.

Hungarikum Liget 25 hektáron

Huszonöt hektáros területen épül a Lakiteleki Népfőiskola területén található Hungarikum Liget, amelynek már most számos eleme átadásra került és nyitva áll a nagyközönség előtt. Eddig elkészült a Kincsem fogadó, a Kincsem Lovarda, a Borkatedrális, valamint a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő. A lovardát a Nimród Szabadidő- és Tájpark veszi körül, ahol többek között egy zenepavilon is épült. A parkban egy olyan tanösvényt is kialakítottak, amely az Alföldre jellemző állat- és növényvilágot mutatja be.

Lakitelek

A tó, a fagyi és a bor városa: Soltvadkert

Soltvadkert ékessége, a gyönyörű Vadkerti-tó 2020-ban jelentősen megújult. A hetvenhektárnyi, fürdésre kiválóan alkalmas tóhoz part menti sekély vize miatt sokan járnak kisgyerekekkel, de az úszók is kedvelik, hiszen nem kell messzire begyalogolniuk, amíg mély vizet találnak. A part egyik oldala nádas: ez a horgászok és a nyugalmat kedvelők világa.

Soltvadkert

A tótól igazán nem kell messzire menni, hogy Magyarország egyik legjobb cukrászdájának kínálatával megismerkedhessünk, hiszen Soltvadkerten működik a méltán népszerű Szent Korona Cukrászda. A kultikus hely 1971-ben fogadta az első vendégeit, majd 2005-ben megkapta az „Év Cukrászdája” címet. A Szervánszky László cukrászmester nevéhez köthető cukrászdát ma már gyermekei: fia, lánya és családtagjaik vezetik.

Hasonló cikkünk:  Telex: Bács-Kiskun erős bástyája a Fidesz-KDNP-nek - választási körkép

Soltvadkert és a Kunsági borvidék legújabb látványpincészete a 2013-ban indult Lantos Borház, ahol birtoklátogatással, pincesétával egybekötött borkóstoló program várja a vendégeket.

Magyarkert, ahol egy ugrással átugorható a Tihanyi félsziget

A Bugaci Pusztától alig 15 percre, Jakabszálláson található a térség másik különlegessége, a Magyarországot 1:1000-hez bemutató élő terepasztal, a Magyarkert. A 40 hektáron elterülő aktív pihenőpark országunk kicsinyített víz és domborzati térképe, ahol egy ugrással átugorható a Tihanyi félsziget.

Magyarkert – Jakabszállás

Biogomba farm Fülöpjakabon

Fülöpjakab legtöbb látogatója kétség kívül Gyöngyösi Sándor biogazdálkodónál fordul meg. A férfi már 1990 óta a gombatermesztés megszállottja, 2003-tól pedig mint ellenőrzött ökogazdálkodó viszi sikerre a gomba és egyéb mezőgazdasági növények termesztését. Elsőként a Ganodermát, magyar nevén pecsétviaszgombát termelte ökogazdálkodóként, mára azonban már négy különböző gyógygombát termeszt biogazdaságában. Fő célja az egészséges táplálkozás népszerűsítése és a gomba jótékony élettani hatásának a propagálása.

Fülöpjakab

Újdonságok a tiszakécskei fürdőkomplexumban

A napfény és vizek városaként is emlegetett Tiszakécske ideális helyszín mindazoknak, akik szeretik a természetet, szeretnek aktívan pihenni és mindezt távol a nagyvárosok zsúfolt utcáitól és zajától. Ha ide érkezik az ember mindenképp érdemes túracipőt hozni magával, kerékpárra pattanni vagy nordic walking botokat bérelni és útnak indulni. Egy távcső is igazán jól jöhet, ha szeretnének kedves, vadon élő állatokat meglesni.

Tiszakécske

Új panorámatoronyból gyönyörködhetünk Kiskunhalasban

Július elején nyílt meg Kiskunhalas legújabb turisztikai attrakciója, a városháza tornyában kialakított Panorámatorony. A 38 méter magas új kilátóból nem csak gyönyörű kilátás nyílik a városra, hanem interaktív elemeivel és várostörténeti kiállításával tartalmas elfoglaltságot is nyújt a vendégeknek.

Új panorámatoronyból gyönyörködhetünk Kiskunhalasban

Ha Kiskunhalasra gondolunk, akkor természetesen a Halasi Csipke sem maradhat ki. A város egyik legnevezetesebb látnivalója a Csipkeház, amelyet kifejezetten a csipkevarrók munkahelyeként emeltek, s hogy őrizzék a világhírű halasi csipke mintakincsét, terveit, hagyományait. A város gyógyvízzel és arra települt fürdővel rendelkezik, ami már most is nagyon népszerű a helyiek és az utazók körében egyaránt.

Új látogatóközpont nyílt a hajósi pincefaluban

Hajóson található Európa legnagyobb összefüggő pincefaluja. Az 1300 présházból álló romantikus falucska legrégebbi épülete 1840-ban épült. Legújabb büszkesége pedig az idén januárban nyitott Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont egy szépen felújított uradalmi épület, a hajósi pincefalu közepén.

a hajósi pincefalu

Ha már Hajóson járunk, nem érdemes kihagyni Bács-Kiskun megye legöregebb világi emlékmű épületét, a barokk érseki kastélyt, melyet 1739-ben építtetett a kalocsai érsek. Az eredeti szépségében helyreállított kastélyban érdemes megnézni a díszlépcsőházat, és az alsó rózsás Sala terrana termet is. A felső díszterembe Mária Terézia családjának festményei láthatók.

Mediterrán fürdőkultúra Ballószögön

A ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő kiváló választás azok számára, akik nyugodt, kellemes körülmények között szeretnének pihenni, fürdőzni, szaunázni. Kecskeméttől mintegy 8 km-re található fürdő 2005-ben nyitotta meg kapuit vendégei számára. A fürdő rendkívül igényes és mediterrán kialakítású, egy igazi nyugalom sziget.

Mediterrán fürdőkultúra Ballószögön

 

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...