fbpx

FRISS HÍREK

Elítélték az állampusztai szökevényt

- Advertisement -

A Harta melletti Állampusztáról szombaton megszökött rabot gyors eljárással bíróság elé állították és már el is ítélték – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A többszörösen büntetett előéletű, 39 éves S. Sándor 2020 februárjában kezdte letölteni a végrehajtandó börtönbüntetését az állampusztai börtönben. A férfi a börtön külső munkaterületén, egy lovászatban dolgozott, elektronikus nyomkövető eszközt is kellett viselnie.

2020. július 4-én éjjel azonban a vádlott a lovászatban levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd megszökött a büntetés-végrehajtási intézetből és a környéken bujkálva szegedi otthonába indult.

Bujkálása során 2020. július 6-án délelőtt egy akasztói szálláshelyre ment, ahol vendégként jelentkezett be. A regisztrációs nyomtatványt azonban álnéven töltötte ki és hamis személyi adatokat adott meg, majd a valótlan bejelentő lapot átadta a szálló recepciósának.

Hasonló cikkünk:  Dürgés és futás: újra Túzokünnepet rendeznek Bösztörpusztán

2020. július 8-án délelőtt a szálláshelyen a solti rendőrök elfogták, majd visszaszállították az állampusztai börtönbe.

A Kalocsai Járási Ügyészség a bűncselekményeket beismerő rabot fogolyszökés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt már 2020. július 10-én bíróság elé állította. A Kalocsai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a visszaeső vádlottat és 1 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott a fogolyszökést két felfüggesztett börtönbüntetés, valamint feltételes szabadság hatálya alatt követte el, ezért a bíró ezek végrehajtását is elrendelte. A bíróság azt is megállapította, hogy a kiszabott börtönbüntetésből a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Megszökött egy rab Állampusztáról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...