fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Elítélték az állampusztai szökevényt

A Harta melletti Állampusztáról szombaton megszökött rabot gyors eljárással bíróság elé állították és már el is ítélték – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A többszörösen büntetett előéletű, 39 éves S. Sándor 2020 februárjában kezdte letölteni a végrehajtandó börtönbüntetését az állampusztai börtönben. A férfi a börtön külső munkaterületén, egy lovászatban dolgozott, elektronikus nyomkövető eszközt is kellett viselnie.

2020. július 4-én éjjel azonban a vádlott a lovászatban levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd megszökött a büntetés-végrehajtási intézetből és a környéken bujkálva szegedi otthonába indult.

Bujkálása során 2020. július 6-án délelőtt egy akasztói szálláshelyre ment, ahol vendégként jelentkezett be. A regisztrációs nyomtatványt azonban álnéven töltötte ki és hamis személyi adatokat adott meg, majd a valótlan bejelentő lapot átadta a szálló recepciósának.

Hasonló cikkünk:  Milliós jutalmat kaptak megyei tankerületi vezetők is

2020. július 8-án délelőtt a szálláshelyen a solti rendőrök elfogták, majd visszaszállították az állampusztai börtönbe.

A Kalocsai Járási Ügyészség a bűncselekményeket beismerő rabot fogolyszökés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt már 2020. július 10-én bíróság elé állította. A Kalocsai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a visszaeső vádlottat és 1 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hasonló cikkünk:  A KESMA megyei lapjai még "vár"nak

A vádlott a fogolyszökést két felfüggesztett börtönbüntetés, valamint feltételes szabadság hatálya alatt követte el, ezért a bíró ezek végrehajtását is elrendelte. A bíróság azt is megállapította, hogy a kiszabott börtönbüntetésből a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Megszökött egy rab Állampusztáról

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...