fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Megszületett az ítélet a buszos gázolás ügyében

2020. július 10-én helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék a Szolnoki Járásbíróság elsőfokú ítéletét a két évvel korábban  nagy port felvert kecskeméti autóbuszos gázolás ügyében – közölte a bíróság.

A vádlott az általa vezetett menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusszal 2018. február 7-én röviddel este fél hét előtt a kecskeméti Piaristák terén elgázolt egy gyalogátkelőhelyen szabályosan átkelő 23 éves nőt, aki a helyszínen életét vesztette.

Annak idején még tüntetést is tartottak a felháborodott polgárok, mivel sokan a Tiborcz-féle lámpák felszerelését okolták a zebra környezetének sötétségéért és az akkoriban sorozatos zebrai balesetekért.

Az ügy vizsgálata a szülők kérésére került át Szolnokra.

A vizsgálat során két rekonstrukciót tartottak: először a rendőrség, másodszor a járásbíróság rendelte el azt.

Az első fokú ítélet után az ügyész súlyosításért, a vádlott enyhítésért, míg a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, végül azonban az elsőfokú ítélet maradt érvényben.

Hasonló cikkünk:  4,4 milliós nyugdíj vár Áderre, még a korhatár elérése előtt

A jogerős ítélet szerint a büntetlen előéletű buszsofőrt halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 2 év fogházbüntetésre ítélték és 2 év 6 hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől.

Az érintett zebránál azóta jelzőlámpás átkelőt létesítettek.

Hasonló cikkünk:  Áll az előválasztás - nem bírta a rohamot a rendszer

Ön elégedett a buszvezető büntetésével?

Rekonstruált tragédia – a halálos gázolás, amely után tetőztek az indulatok a városban

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...