fbpx
9.8 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Salacz és Zombor is felhatalmazta a kormányt a közös EU-s kölcsön elfogadására

- Advertisement -

A 24.hu portál szerint a Fidesz beletörölte a lábát a nemzeti konzultációba. A lap azt írja, hogy nagy pofont kaptak azok, akik eddig azt hitték, hogy a visszaküldött válaszok alapján születnek fontos döntések.

Kövér László házelnök, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője nyújtott be egy határozati javaslatot, amely arról szól, hogy milyen feltételekkel mondhat igent a kormány a közös EU-s kölcsönre, amellyel az EU gazdaságát mentenék meg a koronavírus-helyzet okán. Ezt a dokumentumot el is fogadta 128 kormánypárti képviselő – áll a cikkben.

A megyei fideszesek is igennel szavaztak a közös kölcsönre

Mi pedig megnéztük a szavazási jegyzőkönyvet, és abban azt láttuk, hogy Salacz László és Zombor Gábor, Kecskemét országgyűlési képviselői is megszavazták a felhatalmazást. A megyei képviselők közül igennel szavazott még: Font Sándor, Lezsák Sándor, Bányai Gábor és Zsigó Róbert. Vagyis mindegyik képviselő.

Ez az a kölcsön, amelyet a Fidesz az új Soros-tervnek állít be és riogat vele?

Csakhogy a 24.hu szerint ez ugyanaz a közös európai kölcsön, amelyről épp most kérdezik a lakosságot a nemzeti konzultációnak nevezett levelezésben. És ebben Soros György új tervéről írnak a kölcsön kapcsán, amely adósrabszolgáságba taszítaná az országot. Íme a kérdés:

  • A koronavírus-járványt követő gazdasági válság kezelésére Soros György új tervvel állt elő. Ebben azt javasolja, hogy az Európai Unió tagországai vegyenek fel hatalmas kölcsönöket (örökkötvények), amelyek után generációkon keresztül, örökre kamatot kellene fizetni. A szakértők szerint ez adósrabszolgaságba taszítaná a nemzeteket. Ön elutasítja Soros György tervét, amely beláthatatlanul hosszú időre eladósítaná hazánkat?
Hasonló cikkünk:  A magyarok többsége szerint előnyös az EU-tagság

De ha ez a terv ugyanaz, amit új Soros-tervnek címkéztek a nemzeti konzultációnak nevezett levelezésben, és arra kíváncsi a kormány, hogy a lakosság elutasítja-e, akkor mi értelme ennek, ha még a válaszok feldolgozása előtt már szavaztak arról a kormánypárti képviselők, hogy a kormány elfogadhatja a közös EU-s kölcsönt bizonyos feltételekkel. Amelyek közül az egyik, és talán a kormány számára a legfontosabb, hogy ne kössék a forrásokat jogállamisági feltételekhez.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...