fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Szövetség: Kiállunk a sajtó sokszínűsége mellett (reagálás az Index-ügyre)

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

“Tárgy: Az Index főszerkesztőjének leváltása.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőit mély aggodalommal tölti el az ország legnagyobb internetes újságjánál, az Indexnél a főszerkesztő leváltása.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint Magyarországon a sajtó szabad, mert a legnagyobb internetes újság, a legnagyobb politikai napilap, és a legnagyobb televíziós csatorna, valamint a legolvasottabb hetilap masszívan kormányellenes.

A külügyminiszter elmondásából hiányzik az a tény, hogy amikor egy újság vagy tévés csatorna állami befolyás alá kerül, meredeken zuhan a nézettsége, illetve olvasottsága. Ennek köszönhető, hogy a legnézettebb és legolvasottabb sajtó és média többnyire kormány kritikus hangvételű. 

Mivel Magyarország történelme során egymást érték azok a korszakok melyek nem kedveztek, illetve kifejezetten tiltották az objektív és szabad újságírást az elmúlt kétszáz évben, ezért különösen érzékenyen érinti a sajtó világát minden nehezen magyarázható, hirtelen történés. Még akkor is, ha látszólag üzleti alapon működik. Az elmúlt évek eseményei azt mutatják, hogy piaci alapon szűnt meg az ellenzékhez köthető Neo FM rádiós csatorna, piaci alapon szűnt meg a legnagyobb példányszámban kiadott Népszabadság, és piaci alapon váltott tulajdonost a TV2 televíziós csatorna is. Csakhogy a folyamatosan csökkenő nyomtatott sajtó, illetve a több tucatnyi televíziós csatorna világában, piaci alapon, szinte bárki bajba kerülhet, akinél nem hirdet a kormány, illetve az állami tulajdonban lévő cégek, vállalatok. Így kézi vezérléssel irányítható, hogy ki megy tönkre, és ki maradhat életben.

Hasonló cikkünk:  Kinek jó megoldás a szerver hoszting?
Hasonló cikkünk:  Az MNB 3,3 milliárdos megbízását Matolcsy Ádám barátja nyerte

Az már ugyanis tényszerűen kitapintható, hogy az üzleti élet vezető szereplői egyértelműen a kormányhoz köthető személyekből állnak.  

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület kiáll a sajtó sokszínűsége mellett, mert az egyhangú és egy véleményű média, beteg társadalmat szül, vélemény nélküli sorsukba beletörődő emberek gyárt, akik ezen okokból, egy frusztrált társadalomban élnek. A magyar embereknek ezzel szemben békés és szolidáris jelenre van szükségük, ahol munkájukat megbecsülik, és emberi méltóságukat elismerik.”

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...