A három lakiteleki COVID fertőzött esetében családi halmozódásról van szó. Karanténban vannak

0
Salgótarján, 2020. március 25. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hatósági felirat egy járványügyi megfigyelés alatt álló személy lakásának ajtaján Salgótarjánban 2020. március 25-én. MTI/Komka Péter
Hirdetés

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 3 személy COVID-19 fertőzése igazolódott be Lakiteleken, esetükben családi halmozódásról van szó. Mindhárman házi karanténban vannak. A területileg illetékes járványügyi hatóságok a kontaktkutatást lefolytatták. A járványügyi és a virológiai vizsgálatok folyamatban vannak, írta kérdésünkre a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe

“Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe! Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.” 

– figyelmeztet mindenkit a Népegészségügyi Központ.

Oda kell figyelni itthon is

A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket  függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön. Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését – írja a Népegészségügyi Központ.

Hárman karanténban, pánik nincs Lakiteleken

Hirdetés