fbpx
1.2 C
Kecskemét
2023. február 3., péntek

FRISS HÍREK

Átadtak egy majdnem kész utat a Hunyadivárosban

A valóban görbe Görbe utca lakói mostantól új úton járhatnak. De azért óvatosan, mert a Ceglédi út felőli szakaszon még van egy csatornafedél, amely nincs befejezve. Körbe van kerítve.

A szépséghibától eltekintve az út jó minőségű lett. Orbán Csaba városüzemeltetési osztályvezető hírportálunknak azt mondta, ez az út állami szakasza, amely bekanyarodik a főútról, így sem a városon, sem az utcabelieken nem múlott, hogy nincs kész teljesen az utca aszfaltozása. Azért ügyeltek rá, hogy az ünnepség helyszínéről ne lehessen idáig látni, és az utat felavató, hordót görgető gyerekeket is időben visszafordították.

Úttörő utca a Görbe utca

Ez a városban az első olyan utca, amelyet nem a hagyományos önerős útépítési programban hajtottak végre. Abban a lakosság és a város 1/3-2/3 arányban vállalja a költségeket.

De annak a régebben megállapított 180 ezer forint/helyrajzi szám hozzájárulása nem is lenne elég manapság, pluszban itt nem is mindenki tudott volna ezzel hozzájárulni. Néhány éve már megengedi a helyi rendelet, hogy amennyiben nem minden lakos járul hozzá, de a költségek felét vállalja az utca (bárhányan is fizetik azt be) és még intézik a kivitelezőt és a tervezést is, akkor a város az összeg másik felét vállalja – ezt már Falu György alpolgármester nyilatkozta a KecsUP-nak.

Hasonló cikkünk:  Nincs még árcímke a megyék vármegyére való átnevezésén
Hasonló cikkünk:  Közoktatás: A Belügyminisztérium a szülőket kérdezi - a tüntetésekről is

Így jött létre most ez az utca. Mintegy 30 itt lakó adott kisebb-nagyobb összeget, és az Őszikék otthon összesen 1 millió forintot – tudtuk meg a lakossági szervezőtől, Tánczos Miklóstól. Az utat egyébként egy helyi vállalkozó építette meg – hangzott el az átadó ünnepségen.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...