Átadtak egy majdnem kész utat a Hunyadivárosban

0

A valóban görbe Görbe utca lakói mostantól új úton járhatnak. De azért óvatosan, mert a Ceglédi út felőli szakaszon még van egy csatornafedél, amely nincs befejezve. Körbe van kerítve.

A szépséghibától eltekintve az út jó minőségű lett. Orbán Csaba városüzemeltetési osztályvezető hírportálunknak azt mondta, ez az út állami szakasza, amely bekanyarodik a főútról, így sem a városon, sem az utcabelieken nem múlott, hogy nincs kész teljesen az utca aszfaltozása. Azért ügyeltek rá, hogy az ünnepség helyszínéről ne lehessen idáig látni, és az utat felavató, hordót görgető gyerekeket is időben visszafordították.

Úttörő utca a Görbe utca

Ez a városban az első olyan utca, amelyet nem a hagyományos önerős útépítési programban hajtottak végre. Abban a lakosság és a város 1/3-2/3 arányban vállalja a költségeket.

Hasonló cikkünk  Vagyonnyilatkozat: Engertné a legpuritánabb alpolgármester

De annak a régebben megállapított 180 ezer forint/helyrajzi szám hozzájárulása nem is lenne elég manapság, pluszban itt nem is mindenki tudott volna ezzel hozzájárulni. Néhány éve már megengedi a helyi rendelet, hogy amennyiben nem minden lakos járul hozzá, de a költségek felét vállalja az utca (bárhányan is fizetik azt be) és még intézik a kivitelezőt és a tervezést is, akkor a város az összeg másik felét vállalja – ezt már Falu György alpolgármester nyilatkozta a KecsUP-nak.

Így jött létre most ez az utca. Mintegy 30 itt lakó adott kisebb-nagyobb összeget, és az Őszikék otthon összesen 1 millió forintot – tudtuk meg a lakossági szervezőtől, Tánczos Miklóstól. Az utat egyébként egy helyi vállalkozó építette meg – hangzott el az átadó ünnepségen.

Hasonló cikkünk  Egy lezárt utca miatt feszült a hangulat a környező utcákban Katonatelepen