fbpx
5.7 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Átadtak egy majdnem kész utat a Hunyadivárosban

- Advertisement -

A valóban görbe Görbe utca lakói mostantól új úton járhatnak. De azért óvatosan, mert a Ceglédi út felőli szakaszon még van egy csatornafedél, amely nincs befejezve. Körbe van kerítve.

A szépséghibától eltekintve az út jó minőségű lett. Orbán Csaba városüzemeltetési osztályvezető hírportálunknak azt mondta, ez az út állami szakasza, amely bekanyarodik a főútról, így sem a városon, sem az utcabelieken nem múlott, hogy nincs kész teljesen az utca aszfaltozása. Azért ügyeltek rá, hogy az ünnepség helyszínéről ne lehessen idáig látni, és az utat felavató, hordót görgető gyerekeket is időben visszafordították.

Úttörő utca a Görbe utca

Ez a városban az első olyan utca, amelyet nem a hagyományos önerős útépítési programban hajtottak végre. Abban a lakosság és a város 1/3-2/3 arányban vállalja a költségeket.

De annak a régebben megállapított 180 ezer forint/helyrajzi szám hozzájárulása nem is lenne elég manapság, pluszban itt nem is mindenki tudott volna ezzel hozzájárulni. Néhány éve már megengedi a helyi rendelet, hogy amennyiben nem minden lakos járul hozzá, de a költségek felét vállalja az utca (bárhányan is fizetik azt be) és még intézik a kivitelezőt és a tervezést is, akkor a város az összeg másik felét vállalja – ezt már Falu György alpolgármester nyilatkozta a KecsUP-nak.

Hasonló cikkünk:  Aki június 9-én külföldön lesz, az nem voksolhat az önkormányzati választáson

Így jött létre most ez az utca. Mintegy 30 itt lakó adott kisebb-nagyobb összeget, és az Őszikék otthon összesen 1 millió forintot – tudtuk meg a lakossági szervezőtől, Tánczos Miklóstól. Az utat egyébként egy helyi vállalkozó építette meg – hangzott el az átadó ünnepségen.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...