Folytatódik a földi szúnyogirtás

0
Ázsiai tigrisszúnyog
Hirdetés

A kecskeméti Önkormányzat közölte, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tovább folytatja a földi szúnyogirtást. A szúnyogok irtására

2020. augusztus 7-én (pénteken)

(rossz idő esetén, augusztus 8-án, augusztus 9-én) a napnyugta utáni órákban kerül sor.

A szúnyoggyérítést továbbra is a Szerocor Konzurcium végzi a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Hirdetés

A méhészek és a hüllőtartók vigyázzanak!

A lakosság részére javasolt óvintézkedések

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján össze kell gyűjteni vagy le kell takarni!

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolják az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni!

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni tilos!

Eddig nem vált be

Az OKF tavaszi biológiai szúnyogirtása nem volt megfelelő hatékonyságú, a lakossági panaszok miatt a Tisztifőorvos kénytelen volt nyáron egyedileg engedélyezni a légi szúnyogirtást.

Olvasóink korábban arról írtak lapunknak, hogy nem találkoztak a füstölős autóval, szerintük van olyan városrész, ami kimaradt a szervezett irtásból.

Sokan hiányolják a kellően hatékony szúnyogirtást Kecskeméten