fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Mit nem rejt a nádas? Nagy tételben termesztették a vadkendert

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt három férfival szemben, akik Hajós és Miske között a nádasban 380 tő kannabiszt termesztettek, amelyről közel 70 kg növényt szüreteltek.

A vád szerint a bajai és sükösdi férfiak 2013. óta abból tartották el magukat és családjukat, hogy elhagyatott termőterületeken kannabiszt termesztettek, majd a kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazó növényi részeket nagy tételben, 20-30 kg-os mennyiségekben Budapestre vitték és ott 600-800 Ft/gramm áron értékesítették.

Kannabisz ültetvények az öntözőcsatorna mellett húzódó nádas területén

A három vádlott 2018-ban Hajós és Miske között, az öntözőcsatorna mellett húzódó nádas területén hat, egy másik nádas mellett további három ültetvényt alakított ki, amelyen összesen 380 tő vadkendert termesztettek. A vádlottak közösen gondozták, öntözték, majd együtt is szüretelték le a növényeket. A leszüretelt növényi részeket tartalmazó zsákokat egyikük Hajós közeli pincéjébe vitték azért, hogy ott szárítsák és feldolgozzák.

Hasonló cikkünk:  Illegálisan működő idősek otthonát számoltak fel Kecskeméten

Közvetlenül lebukásuk előtt a vádlottak a ventillátorokat, hősugárzót, páraelszívót, digitális mérleget, növényi őrlőt, palántanevelő kádakat, zsákokat és kötegelőket az egyik közeli, löszfalba vájt, romos pincébe vitték át. Ott a nyomozók hat szárítóhálóban közel 11 kg anyagmaradványt találtak, míg a termesztés helyszínéül szolgáló nádasban tíz zsákban több mint 58 kg leszüretelt növényi anyagot foglaltak le.

Hasonló cikkünk:  Két roncsautó áll hetek óta a 445-ös szélén

Hajós és Miske között a nádasban 380 tő kannabiszt termesztettek / Fotó: ugyeszseg.hu

Elfogásuk előtt két nappal egyiküket a nádasbeli ültetvény közelében igazoltatták és autójában szintén kábítószernek minősülő anyagmaradványokat találtak.

Az ügyészség a férfiakat mint társtetteseket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását, vagyonelkobzást, valamint az elkövetéshez használt eszközök elkobzását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfiak ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...