fbpx
2.9 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Nem csak kerékpárosokat vár a Kerékpármúzeum

2020. június 20-án megnyílt Balassagyarmaton az ország első kerékpármúzeuma – írta meg a HelloVidék.

A több mint száz kerékpár között a legnagyobb csoportot a magyar gyártmányok képviselik, a Weisz Manfréd Acél és Fémművei Rt. és a Csepel Művek termékei, valamennyi kategóriából – mondta el Olexa Miklós alapító, a múzeumot működtető Ipoly Túra Egyesület elnöke.

Vannak túrabiciklik Európából, versenybiciklik a világ minden tájáról. A kiállításon nyomon követhető a kerékpár fejlődéstörténete a futógéptől a velocipéden át a mai kerékpárokig, megjelenik az első motorizált bicikli, az 1960-as években gyártott, Dongó motor hajtotta kerékpár, majd néhány motorkerékpár is. Kiállították a sportkerékpárok különleges darabjait is, van köztük mountain bike és BMX.

A különlegességek között látható a gazdag gyerekeknek készült lovacskás bicikli, tandem, háromkerekű versenybicikli, fekvőbicikli elsőkerék-hajtással, de látható egy szobabicikli is. Csengő-, lámpa- és dinamógyűjteménye is van a múzeumnak, amelynek Mikszáth úti épülete előtt kopjafát állítanak majd az országutakon balesetet szenvedett kerékpárosok emlékére.

Hasonló cikkünk:  Arra készülnek, hogy a munkaidőkeretben le nem dolgozott órákat kifizettetik a munkavállalókkal
Hasonló cikkünk:  Különös módon üzent a biciklitolvajnak

A Kerékpármúzeum honlapja >>>

A Kerékpármúzeum a Facebookon >>>

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...