fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Tisztté avatták Orbán Gáspárt

- Advertisement -

2020. augusztus 20-án tisztté avatták Orbán Gáspárt, Orbán Viktor miniszterelnök fiát – írta meg Mandiner. A kormánypárti lap egy Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videó 15 másodpercénél szúrta ki a jelenetet.

Gyors karrier

Orbán Gáspár 2019. április végén vonult be az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárhoz, 2019. június 7-én tett katonai esküt Szolnokon, és 2020. augusztus 20-án avatták tisztté Budapesten – alig 14 hónap szolgálat után. Nem hivatásos, hanem szerződéses katona lett tiszti rendfokozattal.

Ha valaki szerződéses legénységi állományú katonaként kezd, és nem volt még katona, a szolgálati viszony kezdőnapjától számított egy évig közkatonaként teljesít szolgálatot, azaz nem visel rendfokozatot. A magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők ezután magasabb, tiszti vagy altiszti rendfokozatot kaphatnak egy hat hetes általános katonai kiképzés után: a kezdő tiszti rendfokozat a hadnagy, a kezdő altiszti pedig az őrmester.

Hasonló cikkünk:  Az unió külügyi vezetője szerint senki sem kényszeríti Magyarországot arra, hogy az EU része legyen

Csak érettségivel rendelkezők számára a katonai vezetői szakképzettség megszerzése 8 félévet vesz igénybe a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán.

Orbán Gáspár az ELTE Jogi Karára járt, de nem fejezte be az egyetemet. Katonai pályafutása előtt egy karizmatikus vallási mozgalom vezetője és a felcsúti Puskás FC labdarúgója is volt.

Orbán Gáspár tiszti eskütétele (Fotó: Facebook)

Szerződéses katonából hivatásos 4-5 év szolgálat után lehet valaki.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...