A kecskeméti DK továbbra is lemondásra szólítja fel a jegyzőt és az alpolgármestert

0

Sajtóközlemény

Kecskemét Megyei Jogú Város 2020.szeptember 17-i Közgyűlése több szempontból is botrányos volt.

A történtek mind az ellenzéki, mind a kormánypárti képviselők számára sértő és megalázó volt. Sértő, mert képviselőket személyeskedve próbáltak meg lejáratni a testületi ülésen. Egy képviselőt leidiótázni, egy ügyrendi hozzászólást hülyeségnek nevezni, nem csak az érintett képviselőket, hanem a közgyűlés méltóságát is sérti. És mindezt a törvényesség őre a jegyző tette, dr Szeberényi Gyula Tamás levezető alpolgármester asszisztálásával. És megalázó minden képviselő számára, hisz nem tudhatjuk, a kikapcsolt mikrofonok mögött, korábban milyen jelzőket és kritikákat mondhatott a jegyző a képviselők hozzászólásaira, indítványaira.

A jegyző nem csak erkölcsileg hanem szakmailag is elítélendően viselkedett. A közgyűlés és az apparátus jogi felügyeletét biztosítandóan, neki tisztában kell lennie a törvényekkel, Kecskemét MJV közgyűlésének és önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatával, valamint az Önkormányzati Törvénnyel. Sajnos ez 2020.szeptember 17-én nem így volt. A jegyző súlyos hibájára egy 16 éves fiatal hívta fel a figyelmet. És a bekapcsolva felejtett mikrofon ismét árulkodott a jegyző cinikus véleményéről. (A dolog további pikantériája, hogy az ülést éppen vezető alpolgármester szintén jogi diplomával bír.)

A Demokratikus Koalíció Pártja és a Demokratikus Koalíció Bács-Kiskun 1-2.sz. választókerületének elnöksége, és képviselői, mélységesen elítélik a történteket, továbbá lemondásra szólítják fel Kecskemét alpolgármesterét és jegyzőjét. Mi, európai magyarok elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyen viselkedést bárki megengedjen magának. Felszólítjuk továbbá a helyi Fidesz-frakciót, hogy határolódjon el a sértegetőktől!

Kecskemét, 2020. szeptember 20.

Tisztelettel:

Szőkéné Kopping Rita a DK kecskeméti elnöke,

a DK kecskeméti szervezete nevében

 

Lemondásra szólítja fel a jegyzőt és Szeberényi Gyula Tamást az ellenzéki Szövetség

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nem mond le