A TERMOSTAR lakossági fásítási programot indít alapításának 25. évfordulóján

0

A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 2020 októberében ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Horváth Attila, a Társaság ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy faültetési lakossági akcióval emlékezik meg az évfordulóról.

Az “Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet!” TERMOSTAR Lakossági Fásítási Program keretében – Kecskemét alapításának 651. évfordulójához kapcsolódva – a Társaság összesen 651 facsemetét adományoz olyan magánszemélyeknek, civil szervezeteknek és intézményeknek, akik vállalják, hogy megfelelő módon elültetik a fákat, és az elkövetkező években, évtizedekben gondját viselik a növényeknek.

A program résztvevői őshonos alföldi fafajták közül választhatják ki a terület adottságainak leginkább megfelelőt. A csemeték augusztus 1-től igényelhetők a TERMOSTAR Kft. honlapján létrehozott regisztrációs felületen. Mivel a faültetés számára az ősz az ideális időszak, a csemeték osztására 2020. október végétől kerül sor, ahogy az időjárás engedi.

Hasonló cikkünk  Facsemetéket ültettek Király Józseffel a lakók az Árpádvárosban

Részvételi feltételek

• A program résztvevői vállalják, hogy a facsemetét megfelelő módon elültetik, közterületre történő ültetés esetén a szükséges engedélyeket beszerzik. Szintén vállalják, hogy az elültetett facsemetének gondját viselik, és biztosítják azokat a körülményeket, amelyek a fácska fejlődéséhez és kibontakozásához szükségesek.

• A program résztvevői vállalják, hogy a fa elültetését, illetve fejlődését évente a TERMOSTAR Kft. részére a zoldkecskemet@termostar.hu e-mail címre megküldött fotón mutatják be. 

• Igényelhető mennyiség: magánszemélyek max. 2 db, lakóközösségek max. 10 db, civil szervezetek és intézmények max. 35 db facsemetét igényelhetnek.

A program kiemelt célja, hogy a most elültetendő fák hosszú évtizedeken keresztül kifejthessék pozitív hatásaikat Kecskeméten. Ezért nem csak a faültetés, hanem a felelősségvállalás, és a fákról való gondoskodás is a program fontos elemét képezi.