fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Adótorony: a kormányhivatal elutasította a DIGI földkérelmét Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal elutasította a DIGI rádiófrekvenciás távközlési toronyra vonatkozó szakhatósági engedélykérelmét, tudta meg szerkesztőségünk.

Mint arról többször is beszámoltunk az elmúlt hetekben a kecsUP-on, a kiskunfélegyházi móravárosi tulajdonosok azt szeretnék elérni, hogy a DIGI által Kiskunfélegyházára tervezett több mint 30 méter magas adótorony ne otthonuk közvetlen közelében, hanem egy távolabbi ponton épüljön meg. A környékben élők ugyanis attól tartanak, hogy az adótorony egészségkárosító hatással lehet rájuk, illetve a harmincméteres torony megépítésével ingatlanjaik is elértéktelenednek.

A legnagyobb vitát a mobiltornyok sugárzó, egészségkárosító hatása váltotta ki. / Fotó: kecsUP

Előbb aláírásba kezdtek a beruházás ellen, majd szeptember 7-én lakossági fórumot tartottak, közvetlenül a Móravárosban lévő védett terület határában, ahol a műsor- és telefonszolgáltató cég tervez adótornyot létesíteni. A DIGI képviseletében Szabó Tivadar próbálta a lakosok aggodalmát tompítani.

Vétózott a kormányhivatal, STOP táblát kapott a Digi

Tájékoztatom, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. végleges más célú hasznosításra vonatkozó, a Kiskunfélegyháza 087/46 hrsz földrészletet érintő kérelmét a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály 6. (Kiskunfélegyháza) 2020.09.17. napján kelt határozatában elutasította.”

– írja rövid elutasító levelében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya.

Hasonló cikkünk:  Márkafüggetlen autósok találkoztak Tőserdőben - galériával

Megkérdeztük a lakossági akció egyik szervezetőjét, Kiss-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselőt, hogy mit jelent ez az elutasítás

Réczi László, Kis-Szeniczey Kálmán és Endre Jánosné / Fotó: kecsUP

Ezáltal átmenetileg biztosan nem indulhat meg a Médiahatóságnál az építési engedélyezési eljárás az adott helyrajzi számra vonatkozóan. Nem tudni, hogy az elutasító hatósági döntést milyen konkrét szakmai vagy eljárási/formai indokokra hivatkozva hozták meg. A lakóövezethez és a helyi védett területhez is rendkívül közel fekvő helyszín termőhelyi adottságai és magas aranykorona értéke is kérdésessé tehette a művelésből való kivonáshoz szükséges hozzájárulást. A beruházás kiemelt jellegének igazolása is kérdéses. Az elutasító döntés előtt a cég hiánypótlási felhívást kapott a kormányhivataltól, amelyet a jelek szerint nem sikerült megfelelően teljesítenie. A cégnek természetesen lehetősége van bírósághoz fordulnia, vagy a torony megvalósítására alternatív helyszínt keresnie. A téma minden bizonnyal szóba kerül a város képviselőtestületének szeptember 24-i ülésén is.

– mondta Kis-Szeniczey Kálmán, a Veled a Városunkért frakció tagja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...