fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Az éjszakai vihar következményei nehezítik a vasúti közlekedést megyeszerte

- Advertisement -

A szeptember 1-jén, kedden hajnalban érkező vihar következtében sínekre dőlő fák megbénították a vasúti közlekedést Bács-Kiskun megyében is több helyen – közölte a  Mávinform híreit összefoglaló Hvg. Országszerte nyolc vonalon kell késésekre, járatelmaradásokra számítani.

Budapest–Cegléd–Szolnok-vonal

A vonalon a kidőlt fák egy részét hajnalra már eltávolították. Az Üllő-Monor és az Abony-Szolnok szakaszon akadályozzák még kidőlt fák a forgalmat, a vonatok csak egy vágányon közlekednek. A menetidő 30-60 perccel megnő. A Nyugati pályaudvarról 6:38-kor Monorra és a Monorról 8:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es járat nem közlekedik. Délelőtt megszűntek a korlátozások a korábbi fakidőlések miatt, a menetrend fokozatosan áll helyre.

Budapest–Lajosmizse-vonal

A vonalon 30-40 perces késésekre kell számítani. Az Ócsáról 5:13-kor Lajosmizsére és a Táborfalváról 6:15-kor Kőbánya-Kispestre induló S21-es járat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz járt. A Nyugati pályaudvarról 6:18-kor Lajosmizsére és a Lajosmizséről és a Nyugati pályaudvarra induló S21-es járat nem közlekedett.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia-vonal

A vonalon a fakidőlések mellett három állomáson a biztosítóberendezés is meghibásodott. Hajnalra eltávolították a pályára dőlt fákat, a műszaki hibákat is elhárították, de a reggel még 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A személyvonat, amelynek a Keleti pályaudvarról 5:57-kor kellett volna Kelebiára indulnia, csak Kunszentmiklós-Tasstól közlekedik. A Kunszentmiklós-Tassról 5:31-kor a Keleti pályaudvarra induló S25-ös járat kimaradt, a Keleti pályaudvarról 7:20-kor Kunszentmiklós-Tassra induló S25-ös járat helyett pedig pótlóbusz indult. Itt is fokozatosan áll helyre a menetrend a délelőtti órákban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...