fbpx
-1.3 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Az éjszakai vihar következményei nehezítik a vasúti közlekedést megyeszerte

A szeptember 1-jén, kedden hajnalban érkező vihar következtében sínekre dőlő fák megbénították a vasúti közlekedést Bács-Kiskun megyében is több helyen – közölte a  Mávinform híreit összefoglaló Hvg. Országszerte nyolc vonalon kell késésekre, járatelmaradásokra számítani.

Budapest–Cegléd–Szolnok-vonal

A vonalon a kidőlt fák egy részét hajnalra már eltávolították. Az Üllő-Monor és az Abony-Szolnok szakaszon akadályozzák még kidőlt fák a forgalmat, a vonatok csak egy vágányon közlekednek. A menetidő 30-60 perccel megnő. A Nyugati pályaudvarról 6:38-kor Monorra és a Monorról 8:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es járat nem közlekedik. Délelőtt megszűntek a korlátozások a korábbi fakidőlések miatt, a menetrend fokozatosan áll helyre.

Budapest–Lajosmizse-vonal

A vonalon 30-40 perces késésekre kell számítani. Az Ócsáról 5:13-kor Lajosmizsére és a Táborfalváról 6:15-kor Kőbánya-Kispestre induló S21-es járat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz járt. A Nyugati pályaudvarról 6:18-kor Lajosmizsére és a Lajosmizséről és a Nyugati pályaudvarra induló S21-es járat nem közlekedett.

Hasonló cikkünk:  A legnagyobb rezsitámogatást Debrecen kapja, de jut Bács-Kiskun vármegyébe is

Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia-vonal

A vonalon a fakidőlések mellett három állomáson a biztosítóberendezés is meghibásodott. Hajnalra eltávolították a pályára dőlt fákat, a műszaki hibákat is elhárították, de a reggel még 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A személyvonat, amelynek a Keleti pályaudvarról 5:57-kor kellett volna Kelebiára indulnia, csak Kunszentmiklós-Tasstól közlekedik. A Kunszentmiklós-Tassról 5:31-kor a Keleti pályaudvarra induló S25-ös járat kimaradt, a Keleti pályaudvarról 7:20-kor Kunszentmiklós-Tassra induló S25-ös járat helyett pedig pótlóbusz indult. Itt is fokozatosan áll helyre a menetrend a délelőtti órákban.

Hasonló cikkünk:  Pipacsmintás, lopott bicajjal kerekezett az autópályán a lengyel sofőr

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...