fbpx
17.5 C
Kecskemét
2021. május 14., péntek
KecsUPItthonCseke Péter is véleményt nyilvánított az SZFE-ügyről

FRISS HÍREK

Cseke Péter is véleményt nyilvánított az SZFE-ügyről

A csütörtöki közgyűlésen az ellenzéki képviselők piros-fehér szalaggal jelezték szolidaritásukat az SZFE-ért aggódó demonstrálókkal, korábban pedig a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színháznál akciózott “négy fiú és egy lány”. Cseke Péter igazgató azt tanácsolja: “tessék megnyugodni!”

Ön 2008 óta vezeti a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházat, és 5 éve tanít a kaposvári egyetemen. Mennyire ér el vidékre a Vas utcai csatazaj?

Kecskeméten egyik éjjel körberagasztották a színházat piros-fehér szalaggal. Este, sötétedéskor, 20.17 perckor érkezett négy fiú és egy lány az épülethez. Ismernek engem jól,tudják, hogy a kecskeméti színházban nincs véleménykordon. Miért nem jöttek oda fényes nappal, és miért nem vállalták a véleményüket? Költői kérdés.

 

Mire számít, nyugvópontra juthat az egyetem ügye a közeljövőben?

Hiszek abban, hogy ez a szakma meg tudja találni az egyensúlyt. Ehhez, ha tanácsolhatok valamit: tessék megnyugodni! Ha ez megtörténik, üljünk le, és beszéljük át higgadtan. Képesnek kell lennünk – épp a jövő generációinak érdekében – elfogadni egymás véleményét, világlátását, hogy – ellentétben egy kollégának a médiában elhangzott nyilatkozatával –, ezen az Istentől megáldott Magyarországon a rend, a derű és a szeretet uralkodhasson.

A Mandiner készített a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vezetőjével interjút az SZFE-ügyben, ami itt olvasható teljes terjedelmében.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....