fbpx
14 C
Kecskemét
2022. október 1., szombat

FRISS HÍREK

DK: A háborús propaganda-kampány bűncselekmény

A Demokratikus Koalíció kecskeméti szervezete közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Magyar Patrióták Közössége által rendezett „Akik bátrak és hősök voltak” címmel megtartott konferenciáról. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

 

Kecskeméten a Rongyos Gárdát éltető konferenciát tartottak, ahol mások mellett Héjjas Ivánt is hősnek nevezték. Az eseményen köztéri kiállítást is nyitottak.

Remélhetően a rendezvényre az engedélyt megadó személyek nem voltak tisztában a rendezvény tartalmával, annak csak ártalmatlan címét ismerték. Ha mégis, akkor történelmi ismereteik hiányossága okán nincsenek tisztában azzal, hogy Kecskemét városának komoly gondot okozott többek között Héjjas Iván háborús bűnös tevékenysége. Nyilván híján van ezeknek az ismereteknek Dr Salacz László országgyűlési képviselő is, aki résztvevője volt a konferenciának. Akkoriban a féktelen banditizmus az ország vezetőit is felháborította. Zsitvay Tibor kecskeméti kormánybiztos személyes referátumára Horthy így válaszolt: „A rablógyilkosokat felkötteti, a gaztettekre senkinek sem adott felhatalmazást.” Héjjas ugyanis mindvégig felsőbb paranccsal indokolta szabadcsapatai működését.

Hasonló cikkünk:  Drónvideón a vízhiány következményei

A Demokratikus Koalíció Pártjának kecskeméti szervezete reméli, hogy a történelem további relativizálásához nem ad segítséget a városban senki. A kormány minden területen háborús hangulatkeltésbe kezdett. Első világháborús, rohamra vezényelt szuronyos katonákkal a képen, az „Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét” szlogen olvasható, – „készüljetek” weboldal elnevezéssel – az Alapjogokért Központ gondozásában egy napilap egész oldalas hirdetéseként.

Hasonló cikkünk:  Körlevél a tűzoltóságoknak: kevesebb gyakorlatozással spóroljanak

A Demokratikus Koalíció kecskeméti szervezete is azon a véleményen van, mint a párt országos vezetése, miszerint a kormányzati hibák elfedésére használt történelemhamisítás csak ideig óráig működhet. Követeljük, hogy a város vezetése határolódjon el a háborús hisztériakeltésére is alkalmas kormányzati kommunikációtól.

Itt hívjuk fel a figyelmét a város vezetésének arra, hogy a magyar törvények értelmében a háborús propaganda-kampány bűncselekménynek minősül.

Kecskemét, 2020. szeptember 09.

Szőkéné Kopping Rita, a DK kecskeméti elnöke,

a DK kecskeméti szervezete nevében 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...