fbpx
5.1 C
Kecskemét
2024. március 19., kedd

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Értetlenség fogadta a városban a tervezett teniszakadémia hírét

- Advertisement -

Tegnap a városunkba érkezett Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, aki oldalán a polgármesterrel és Szávay Ágnessel bejelentette, hogy teniszakadémia épülhet Kecskeméten, amelynek vezetését Szávayra bíznák.

Ahogy mi is beszámoltunk a hírről, Lázár János partnereket keresett ahhoz, hogy fellendítsék a hazai tenisz életet, és ehhez Kecskeméten partnerre talált az önkormányzat „személyében”. De vajon valóban ez most annyira fontos? Amúgy is, de most, hogy itt van a járványhelyzet, és mindent meg kell menteni, és spórolni kell, meghúzni a nadrágövet, az önkormányzatokat megszorítani.

Még a Fidesz-KDNP-n belül sem fogadta mindenki lelkesedéssel a bejelentést?

Sok kommentelő mondta el a véleményét erről. Talán Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP frakció tagja kezdte meg a sort a hiros.hu Facebook oldalán ezzel:

Facebook/hiros.hu

Már ez sem tűnt olyan kommentnek, amely tetszését, örömét fejezi ki a bejelentés kapcsán, de ezek után jöttek keményebbek is. Maradjunk az önkormányzati sajtó közösségi felületénél. Itt van pár hozzászólás:

  • Mint egy falat kenyér!
  • Kell mint szar a zsebbe
  • Na!!! Más se hiányzott!!!!
  • Nem lehetne esetleg az utakat, parkolókat és a járdákat használhatóvá tenni ebből a pénzből?
  • Szociális intézmények, anyaotthonok, idősotthonok, sérült társainkkal foglalkozó európai szintű központ. HELYETTE.
  • Erre aztán nagy szükség van.
  • A kórházba meg egy órát várunk csak arra hogy áthozzák az ultrahang gépet a másik osztályról hogy végre elkezdjenek vizsgálni..
  • Az aztán fontos 

Térjünk át most a KecsUP Facebook oldalára érkezett kommentekre:

  • Gratulálok Kecskemétnek ! És persze polgármester asszonynak ehhez a remek hírhez ! Azt meg ki nem szarja le, hogy nem lehet közlekedni a város útjain a kátyúktól , a visszamaradt fejlesztésekről !!!
  • Gratulálni tudok csak a város összes vezetésének! Tényleg égető problémát oldottak meg.
  • Na igen….. ez tényleg a legégetőbb problémája az embereknek….
  • Annyira jól működik ebben a városban minden, hogy a teniszakadémiára megyünk kikapcsolódni felhőtlen örömünkben, boldogságban úszva!
  • Na most nyugodtam meg… Az aluljárónál meg kialakítunk hajóállomást…Fejlődik ez a város, fejlődik – mélységekbe. 
  • Úrilány létem ellenére, most mondtam egy cifrát. Mindez haladva a járvány tetőzése felé. Ehhez már pofa kell.
  • Lázár egyszer már adott “jó” ötletet. A Tiborcz-féle közvilágítás remekül sikerült. Azóta esténként sötétségben a fél város.
  • Ez abszolút fontos , ennél aztán semmi nem lehet fontosabb.
  • Na elmegy ez a brigád a jó büdös francba és ott teniszezget !
Hasonló cikkünk:  Kecskemét máig legmagasabb páros épülete a volt Pártház és a Megyei Tanács toronyháza

Golf akadémiáról és teniszpályákról is volt szó korábban

Mi nem vonjuk kétségbe, hogy sokan teniszeznek a városban, és ők bizonyára örülnek is ennek a bejelentésnek, pláne ha lesz is belőle valami, nem úgy, mint a belengetett golfpályából. 2013-ban és 2014-ben már arról szóltak a hírek, hogy a záportározó környékén elkezdődik a beruházás. Még akkor kérdeztünk rá erre a városházánál, amikor válaszoltak nekünk. Ekkor azt írta Takács Valentina, hogy nem sikerült befektetőt találnia az ötletet hozó cégnek, amelynek a Bácsvíz adott volna területet a beruházásra.  Akkor is lett ígérve több teniszpálya is. Azonban megértjük azokat is, akik nem teniszeznek (és bizonyára ők vannak többen), és ők nem tartják ezt most fontosnak, pláne a mai viszonyok között.

A kormány viszont úgy véli, hogy például a járványhelyzet kellős közepén a tenisz az egyik olyan sportág, amelyet meg kell menteni, és ezért adott is 2,5 milliárd forintot a szövetségnek, miután Lázár átvette az elnökséget és kiderült hogy eltűnt itt némi pénz a szintén fideszes korábbi vezető alatt. Feltételezzük, hogy már mindenhol máshol, nem hiányzik egyetlen fillér sem, ezért jutott a teniszre is.

 

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Épületeket és hatalmas parkolót akarnak a kínaiak Szegeden, kis Grófó okítja a szolnokiakat, Vas megyében bujkál Varga Judit és új párja

Baj van az ikonikus, felújított miskolci tévétoronnyal, fél óra alatt két pert nyertek a debreceni pedagógusok. Debrecen után Sopronban...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...