Kecskemétet is használhatja a Wizz Air a megállapodás értelmében

0
https://person.prepute.com/

Stratégiai megállapodást kötött a Wizz Air a Magyar Honvédség Parancsnokságával, illetve a Honvédelmi Minisztériummal (HM) – közölte a légitársaság.

Az együttműködési szerződés értelmében a Magyar Légierő Airbus A320-as repülőgépeinek pilótáit és légiutas-kísérőit mostantól a légitársaság budapesti központjában fogják képezni, ugyanolyan programmal, amellyel a cég is képzi a személyzetét. A Wizz Air ezen kívül a továbbképzéshez rendelkezésre bocsátja a Budapesten található világszínvonalú oktatóközpontját, amely két, Airbus A320 CAE 7000XR típusú mozgó szimulátorral van felszerelve.

A megállapodás keretében a Wizz Air és a Magyar Honvédség kölcsönösen együttműködik a kecskeméti, illetve más, a honvédség által üzemeltetett repülőterek kihasználásában is.

A közlemény szerint a Wizz Air ezzel tovább tudja optimalizálni hazai üzemelését, hiszen korábban előfordult, hogy külső, például a nem megfelelő időjárási körülmények miatt Budapest vagy Debrecen helyett a környező országok légikikötőibe kellett irányítani egyes járatokat.