fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Király József szerint összefogásra van szükség a vírus megfékezése érdekében

- Advertisement -

Király József önkormányzati képviselő napirend előtti felszólalása Kecskemét közgyűlésén (2020.09.17.)

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Jegyző Asszony!

Tisztelt Közgyűlés!

A koronavírus első hulláma tavasszal egy olyan helyzetet teremtett az egész világon, és ezen belül is hazánkban és városunkban, melyre több évszázada nem volt példa sem az egészségügyben, sem pedig a betegségtől való félelemmel teli mindennapjainkban. Az akkor hozott intézkedések és a lakosság fegyelmezett együttműködése hozzájárult a vírus terjedésének lelassításához.

Most a második hullám megjelenése kapcsán azzal kell számolnunk, hogy ez a vírus életünk folyamatos részévé válik egészen addig, amíg az ellenszert megtalálják. Sajnos nyáron a tavasszal meghozott intézkedések fellazulása után nehezen állnak vissza az emberek a maszk viselésére és a biztonságos távolság betartására, pedig ez elengedhetetlen. Az már mindenképpen látszik, hogy a munkahely megtartása nemcsak a gazdaságnak, hanem az egyénnek is nagyon fontos ebben a helyzetben. Éppen ezért szükség van arra, hogy a háziorvosok megfelelően diagnosztizálják azokat, akik netán szénanáthával vagy megfázásos tünetekkel fordulnak hozzájuk. Az nem megengedhető, amit a napokban több helyről is jeleztek nekem, hogy a gyermeküket két köhintés után az intézmény hazaküldte azzal, hogy forduljanak gyermekorvoshoz, aki pedig telefonon azt közölte, hogy tíz nap után tudja fogadni őket vizsgálatra. Úgy látszik, ezen a téren semmi nem változott tavasz óta.

Az ingyenes tesztelés nagyban megkönnyítené az orvosok munkáját, nem beszélve arról, hogy biztonságérzetet adna az emberek számára. A jelenlegi magyarországi helyzetben azonban azzal, hogy a tesztelés fizetős maradt, azt lehet mondani, hogy az embereket magukra hagyták. Remélem, ezt az álláspontját a Kormány hamarosan megváltoztatja.

Nekünk képviselőknek nagy felelősségünk van abban, hogy a városi intézményeinkben dolgozók, ezen belül is kiemelten az egészségügyi és szociális ágazatban tevékenykedők ingyenes teszteléshez jussanak annak érdekében, hogy működésünk zavartalan és biztonságos legyen. Ugyancsak javasoljuk, hogy ameddig országosan nem ingyenes a tesztelés, addig a városban működő cégek vállalják fel dolgozóik szűrésének költségét.

Nagy szükség van a különböző területeken, így az egészségügy, a gazdaság, az oktatás és kultúra területén egy olyan összehangolt rendszer kiépítésére, amely egyrészt biztosítja a működés folyamatát, másrészt pedig kellő biztonságot garantál a járvány továbbterjedésének megakadályozására. 

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői felajánlják együttműködésüket ehhez a munkához. Tettük ezt tavasszal is, amikor számtalan, a mindennapi életet megkönnyítő javaslattal éltünk, továbbá beindítottuk a Jó Szomszéd Mozgalmat, a zöldség-gyümölcs kiszállítási akciónkat és a védőmaszkok szétosztását a lakosság körében és eszközökkel segítettük a mentőállomást.

Ezúton ajánljuk fel ismételten közreműködésünket és bízunk abban, hogy Polgármester Asszony most elfogadja frakciónk javaslatait és együttműködését a koronavírus elleni küzdelemben.

Köszönöm a szót.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...