fbpx
17.5 C
Kecskemét
2021. május 14., péntek
KecsUPItthonKizárólag kormánypártiakból áll a Médiatanács, amely elhallgattatná a Klubrádiót

FRISS HÍREK

Kizárólag kormánypártiakból áll a Médiatanács, amely elhallgattatná a Klubrádiót

Mint ismeretes, a Médiatanács nem hosszabbítja meg a Klubrádió sugárzási engedélyét a 92,9 Mhz-es frekvencián. A rádió szerint jogilag semmiképpen nem állják meg a helyüket az indokok, politikai indoka van a rádió elhallgattatásának.

A Médiatanács új tagjait tavaly decemberben választotta meg kormánypárti többséggel az Országgyűlés. A jelölteket egy parlamenti jelöltállító grémium nevezte meg, kormánypárti szavazatokkal. Így lehetséges, hogy 9 éven keresztül pusztán kormánypárti támogatottak ülnek a Médiatanácsban, és döntenek “rádiók elnémításáról, tévétársaságok bírságolásáról, médiapiaci befektetéseket akadályozhatnak meg, és más nagy horderejű, a nyilvánosság működését lényegesen meghatározó ügyekről.” – tájékoztatott akkor a media1.hu.

Ugyanez a lap korábban megírta: az előző időszakban is csak kormánypárti tagjai voltak a testületnek. Az ellenzéki pártok hiába probáltak meg jelölteket állítani, a kormánypártok obstruálták a jelöltállítási folyamatot. Lássuk tehát kik alkotják a Médiatanácsot:

Az NMHH és a Médiatanács elnöke

dr. Karas Monika

A Médiatanács tagjai

A 2019. december 10-én az országgyűlés által megválasztott Médiatanács-tagok:

A Klubrádió az ország kb. 1/3-án fogható rádió, amelynek műsoraiban gyakran illetik kritikával a kormányt a betelefonálók és a műsorban szereplők.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....