fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Lesz nyugdíjas, aki 4100 Ft-os, más 288 ezres nyugdíjkorrekciót kap novemberben

- Advertisement -

A legmagasabb nyugdíjban részesülő idős magyarok az átlagnyugdíjban részesülőknél 14-szer (!!!), a legalacsonyabb nyugdíjasnál pedig 70-szer (!!!) magasabb kiegészítésre számíthatnak novemberben, írja az mfor.hu a KSH friss adatai alapján.

A KSH közzé tette a nyugdíjas infláció mértékét jelző adatokat, ami meghatározza azt, hogy a törvényben meghatározottak szerint mennyivel egészíti ki a kormány – ha szükséges – a nyugdíjat annak érdekében, hogy megőrizzék reálértéküket.

Lesz, aki 4104 forint pluszt kap novemberben és 9 nyugdíjas legalább 2 millió forintot

Egy 140 ezer forintos átlagnyugdíj esetén ez 20 160 forintos kiegészítést jelent majd az érintetteknek, ám az ellátások nagyon széles skálán mozognak.

Azok, akik az öregségi nyugdíjminimumot kapják ellátásként, a 28 500 forintot, 4104 forintos kiegészítésre számíthatnak novemberben (ez havi szintre lebontva csupán 342 forintot jelent).

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

A nyugdíjminimum és az 50 ezer forint közötti ellátásban részesülők legfeljebb 7200 forintra számíthatnak majd (ami havi 600 forintra jön ki), 100 ezer forintig pedig 14 400 lesz a kiegészítés mértéke maximum.

Mindebből az is következik egyébként, hogy mintegy 47 ezer nyugdíjas 10 ezer forintnál is kevesebb pluszpénzt kap novemberben, ami havi lebontásban az 1000 forintot sem éri el.

A nyugdíjsávok másik végén, 9 nyugdíjas ellátása legalább 2 millió forint, 23 személy pedig 1 és 2 millió közötti összeget kap havonta az államtól. Mivel a korrekciónak nincs semmilyen felső határa, nekik kiugró összegű korrekció jár majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...