Levélben gratulált a Szövetség Marosvásárhely most megválasztott magyar polgármesterének

0
Virágóra Marosvásárhelyen, a Rózsák terén (Fotó: Commons.wikimedia.org / Christo)

Levelet írt hétfőn Soós Zoltánnak, Kecskemét testvérvárosa, Marosvásárhely szeptember 27-én, vasárnap megválasztott polgármesterének a Szövetség a Hírös Városért Egyesület városházi frakciója.

A levélben gratuláltak Soós Zoltánnak a megválasztásához, és kifejezték reményüket, hogy az új polgármester sikeresen meg tudja valósítani a terveit.

„Az összefogás ereje megmutatta azt, hogy milyen, amikor a szeretet hatalma eltörli a hatalom szeretetét. Tudjuk, hogy minden marosvásárhelyi polgár összefogásával új szemléletet kaphat a város. Tudjuk, hogy az új szemlélet új irányba képes lendíteni a város életét, végleg képes kitörni az elmúlt két évtized poshadt állóvizéből” – írták.

A Szövetség levele párhuzamba állította Kecskemét és Marosvásárhely sorsát. A levél szerint a marosvásárhelyiek vasárnapi döntése példa lehet a kecskemétiek számára.

„A sikereken túl a feladataink is közösek. Láttuk az önök példamutatását, hogyan kell küzdeni a korrupció ellen, hogyan kell felszámolni a székértáborokat, és ami a legfontosabb minden európai számára: hogy hogyan kell válaszolni a sovinizmusra és a gyűlöletre” – fogalmaztak .

Levelüket azzal zárták, hogy bíznak a két város egymást segítő közös fejlődésében.

Marosvásárhely, Kecskemét testvérvárosa 20 év után magyar polgármestert választott