fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Lezárják az ország összes szociális intézményét

- Advertisement -

Szeptember 7-én, hétfőn látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el Müller Cecília országos tiszti főorvos az ország összes szociális intézményében – írta meg a Hvg.

A látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével – különösen indokolt esetben – lehet elhagyni. A fogyatékos emberek, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények elhagyhatók, de csak szervezett szabadidős céllal.

Nem számít az intézmény elhagyásának, ha valaki csak a kertbe megy ki.

Új ellátottakat csak akkor lehet felvenni, ha rendelkeznek két negatív koronavírusteszttel.

Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására. A koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalanokat mindig egészségügyi intézménybe kell szállítani.

Hasonló cikkünk:  Lázár kiszervezte a MÁV-csoport beszerzéseit a gimnáziumi barátja által vezetett céghez

A szeptember elsejével bevezetett határzár után ez a kormány második intézkedése a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésül.

Mi lesz itt?

Idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg – írta dr. Kanizsai Péter, a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály vezetője a Facebookon.

Floridában ehhez 5 hét kellett a járvány kirobbanását követően.

Az orvos arra figyelmeztetett, hogy az általa vezetett osztály terheltsége meredeken emelkedni fog, ami a várakozási idő növekedésével jár.

Az orvos a betegektől előre is türelmet kért, és jelezte, hogy nehéz időszak következik, ezért mindenkit arra kért, hogy viseljenek maszkot, gyakran mossanak kezet, és kerüljék a direkt kontaktust.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...