fbpx
7.3 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

LMP-Zöld Párt: a nemzeti régiók érdekében példamutatóan összefogtak a magyarok

- Advertisement -

Példamutató és felemelő volt az az összefogás, ami kialakult a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés támogatására az elmúlt hónapokban
– mondta el Kecskeméten az LMP-Zöld Magyarország párt képviseletében dr. Keresztes László Lóránt országgyűlési és dr. Tóth Szilárd kecskeméti képviselő.

A Székely Nemzeti Tanács által indított polgári kezdeményezés célja, hogy az EU egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, mint például Székelyföld, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől.

Az akció sikeréhez legkevesebb egymillió támogató aláírásra van szükség minimum hét uniós országból. A határidőt meghosszabbították 2020. november 7-ig.

Bár sikerült teljesíteni az Európai Unió által támasztott első feltételt, és több mint egymillió aláírás gyűlt össze 2020 májusáig, de még nem teljesült az aláírások országok közötti eloszlására vonatkozó kritérium. Keresztes László Lóránt, LMP-és politikus ezért arra kéri a városi önkormányzatokat, hogy az EU-n belüli partner és testvérvárosi kapcsolataik révén is segítsék a polgári kezdeményezést.

Hasonló cikkünk:  Górcső alatt a red dot irányzék

A kezdeményezés az Európai Tanács oldalán, az alábbi címen érhető el:
https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Laár András előadóművész is aláírta a kezdeményezést

A nemzeti régiók ügye valódi közös nemzeti ügy, amit nemcsak hazai kormánypárti és ellenzéki politikusok írtak alá, mint például Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, hanem tudósok, ismert emberek és művészek is, többek között Laár András.

Tóth Szilárd indítvánnyal él a soron következő városi közgyűlésen, hogy Kecskemét támogassa a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezését

A kecskeméti képviselő szerint mivel a kezdeményezésben pártok fölötti egyetértés van, ezért azt indítványozza, hogy a kecskeméti önkormányzati képviselők személyesen is segítsék ezt a demokratikus polgári akciót. Továbbá pedig a kecskeméti önkormányzat vegye fel az EU-n belüli partner- és testvérvárosaival a kapcsolatot a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés sikeréért.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...