fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nem mond le

Az országos médiát is bejárta az a csütörtöki kecskeméti közgyűlési zűrzavar, hogy miként is lehet egy indítványról név szerinti szavazást tartani. Történt ugyanis, hogy Bodrozsán Alexandra (Szövetség) ellenzéki képviselő név szerinti szavazást kért az egyik indítványról. Ilyenkor először arról kell szavazni, elrendeljék-e a név szerinti szavazást, amire hatan igennel, kilencen nemmel szavaztak és ketten tartózkodtak. A levezető elnök, Szeberényi Gyula Tamás (FIDESZ) alpolgármester ekkor bejelentette, hogy a név szerinti szavazás nem kapott többséget, majd szavaztak az indítványról.

Épp léptek volna tovább a következő napirendre, amikor nem várt jelzés érkezett a közönség sorából, egy 16 éves fiútól, hogy a név szerinti szavazás elfogadásához elég, ha a képviselőtestület 25 százaléka igennel szavaz.

A pulpituson nemcsak zűrzavar támadt, ami a közgyűlési videón is látható, de a közgyűlés méltóságát is aláásó mondatok is hallhatók a bekapcsolva maradt mikrofonban. Határ Mária jegyző vagy a saját mikrofonjába, vagy a közel hajoló alpolgármesterébe mondta a következőt:

„Úr Isten, ez a….idióta vagy, azt tudom erre mondani.”

A közgyűlésben történtekre reagálva a kecskeméti ellenzék lemondásra szólította fel a jegyzőt és az alpolgármestert is.

Szeberényi Gyula Tamás: „elkeserít és felháborít az, hogy a mai magyar demokráciában akkor is a lemondását követelhetik az alpolgármesternek, ha törvényesen és jóindulattal jár el

Ezt az alpolgármester az önkormányzati sajtónak nyilatkozta, aki így magyarázta a közgyűlés eseményeit közösségi oldalán:

Hasonló cikkünk:  Szemétgyűjtő gátakkal állítanák meg a romániai úszó hulladékot

Szeberényi Gyula Tamás posztja saját facebook oldalán, 2020. szeptember 19.

A közgyűlési SZMSZ 6 éve nem hatályos törvényekre hivatkozik?

A 16 éves Kovács Kristóf, aki a közgyűlésen jelezte a helyes név szerinti szavazás eljárásrendjét, most arra hívja fel a több mint 20 éve politizáló Szeberényi Gyula Tamás figyelmét egy posztban, hogy:

Hasonló cikkünk:  A Kétfarkú Kutya Párt átértelmezte a kormány legújabb plakátját

„Mellékesen megjegyezném, hogy az SZMSZ elején található felhatalmazó rendelkezésekben a szabályzat 6 (!!!) éve nem hatályos törvényekre hivatkozik.”

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2013. (II.14.) önkormányzati rendelet elején több törvény kerül felsorolásra (többek között önkormányzati törvény, képviselők jogállásáról stb.), amik figyelembevételével kerül megalkotásra az SZMSZ. Az 1990. évi önkormányzati törvényt annak ellenére is feltüntetik az SZMSZ elején, hogy azt 2011-ben egy teljesen új önkormányzati törvény váltotta fel. Sokak szemében ezek a viták elsőre feleslegesnek tűnhetnek, de egy valóban jól működő demokráciában a betartható és mindenki számára érthető szabályok jelentik a kiszámítható jogállami rendet.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...