Szigorúbban ellenőrzik a maszkviselést a piacon és a buszokon

0
Kecskeméti piaccsarnok (Fotó: Kecskeméti Piac Facebook oldala)

Legújabb, 2020. szeptember 9-iki Facebook-üzenetében új szabályokat jelentett be Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester a koronavírus-járvány második hulláma miatt.

  • Az összes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságra, valamint az összes intézményre vonatkozik az a szabály, hogy a dolgozóknak, az ügyfeleknek, a látogatóknak (beleértve például a kiállítótereket, könyvtárat is) kötelező a maszk viselése és érkezéskor a kézfertőtlenítés.
  • 2020. szeptember 11., péntektől a Budai utcai piaccsarnokban minden árusnak és a vásárlóknak egyaránt kötelező a maszk viselése. A szabály lehetőség szerinti betartatására felkérte az intézmény vezetését és a városrendészetet.
  • A Kecskeméti Közlekedési Központ vezetését arra kérte, hogy a lakosság még intenzívebb tájékoztatása mellett a gépkocsivezetők lehetőség szerint kizárólag a szabályszerűen maszkot viselő utasokat engedjék fel a helyi járatú buszokra, a maszk viselését pedig a városrendészek fokozottan ellenőrizzék.
Hasonló cikkünk  Vagyonnyilatkozat: Többet keres a polgármester az egyetemi alapítványnál, mint polgármesterként

Az óvodák, bölcsődék és az idősotthonok védelme érdekében korábban meghozott intézkedések a városvezető szerint jelenleg biztosítják a zavartalan működést, ezekben az intézményekben a levegő fertőtlenítését kell még fokozni.