Zsinórban harmadik győzelmét zsebelte be az SG Kecskemét Futsal

0

Izgalmakban gazdag, gólokban szegény mérkőzésen tudott nyerni a Messzi István sportcsarnokban az SG Kecskemét Futsal csapata az Újpest RFC-220Volt ellen.

Ristic forgácsolta szét a kapufát 2. percben, majd veszélyes kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt , de kimaradt a helyzet. Kapkodó játék, és kecskeméti dominancia jellemezte a továbbiakat, amelyet közel hét perc játék után vendég időkérés szakított meg. A 9. minutumban Móra lökete suhant el a bal kapufa mellett, nem sokkal később pedig egy középre lőtt újpesti labda okozott riadalmat, de Tombácz a helyén volt. A hajrában Scherban és Simic előtt is ott volt a lehetőség a vezetést megszerzésére, ám kihasználatlanul maradtak ezek is, így 0-0-val ért véget az első húsz perc – adta közre a csapat honlapja.

Újpesti lehetőséggel kezdődött a második etap, majd a 22. percben egy szöglet után Simic tette kapura, és nem is sokat tévedett. A fővárosiaknál lendületből, a jobb szélről Filho lőtt felsőlécet kettő minutummal később, ezt követően pedig több szabálytalanság szakította meg a játékot. Szabadrúgáshoz jutott a vendég együttes, amelyből kis híján megszerezték a vezetést, de a kapufa újfent kisegítette Tombáczot. A félidő derekán Sallai nyargalt végig a pályán, ám a kapust nem tudta kicselezni. Nem sokkal később pedig Gavrilovic pörgetett mellé a kapu torkából. Felgyorsultak az események, hol az egyik, hol a másik kapunál alakult ki komolyabb lehetőség, de az első találat csak nem akart megszületni. Egészen a 36. percig, ekkor Mánya hámozta ki magát mesterien a védők szorításából, majd hozta kihagyhatatlan helyzetbe Simicet, 1-0. Létszámfölényes játékra váltott az Újpest, mindent megtettek, hogy egalizáljanak, ám Tombácz bravúrosan hárított többször is, így zsinórban harmadik győzelmét  szerezte meg a Kecskemét.

Koós Károly vezetőedző értékelése: 

Édes a siker, zsinórban a harmadik győzelmünket tudtuk ma este megszerezni. A Fradi elleni extázis után talán kicsit elhittük, hogy könnyebb dolgunk lesz Újpest ellen, de gyorsan beigazolódott, hogy ez nem így van. Keményen megdolgoztunk a három pontért. Fontos volt, hogy túl tudtunk lépni saját árnyékunkon. Az egyéni jó játékok, fineszes megoldások ma elmaradtak, de a három pont megvan, és ezért nagy dicséret jár a srácoknak! Pénteken folytatás Dunaújvárosban, ahol bízom benne, hogy folytatni tudjuk jó szériánkat.

SG Kecskemét Futsal – Újpest RFC-220Volt 1-0 (0-0)
férfi futsal NBI, 3. forduló
2020.09.21., 19:00
Messzi István sportcsarnok

jegyzőkönyv