fbpx
15.5 C
Kecskemét
2021. május 14., péntek
KecsUPMegyébenA bajai és a ceglédi kórház is fogad majd covidos betegeket

FRISS HÍREK

A bajai és a ceglédi kórház is fogad majd covidos betegeket

Mivel „Magyarországom is a koronavírus-járvány meredeken felszálló szakaszában van”, Kásler Miklós egészségügyért is felelős emberi erőforrás-miniszter bővítette a koronavírus által okozott betegséggel foglalkozó kórházak körét – írta meg a 444.hu.

A következő újabb hat vidéki kórház fogad Covid-betegeket:

  • a Bajai Szent Rókus Kórház,
  • a ceglédi Toldy Ferenc Kórház,
  • az esztergomi Vaszary Kolos Kórház,
  • a hatvani Albert Schweitzer Kórház,
  • az orosházi Kórház és
  • a váci Jávorszky Ödön Kórház.

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására.

Máshol is lesznek „felkészülésnek” mondott megszorítások

Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy 2020.  október 30-ig, péntekig az összes finanszírozott ágyszámuk 20%-a helyett annak 30%-át készítsék fel a Covid-igazolt és a Covid-gyanús betegek ellátására.

A magyar egészségügy kapacitásai nem bővültek érdemben a nyáron, nem épültek újabb mobil kórházak, orvost pedig amúgy sem lehetne találni beléjük, legfeljebb átvezényléssel.

Amikor most elhatárolnak néhány részleget egy speciális betegség kezelésére, ez azt jelenti, hogy az egyéb betegségekben szenvedők ellátásra kevesebb kapacitás jut, vagyis ismét megnőnek a várólisták és elmaradnak a műtétek – mint ahogy az tavasszal is történt.

Az pedig csak remélni lehet, hogy nem a leglerobbantabb melléképületeket kapják a covidos betegek, mint Kiskunhalason.

 

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....