fbpx
Kezdőlap Megyében A ceglédi kórházigazgató szerint két nagyon nehéz hetük lesz

A ceglédi kórházigazgató szerint két nagyon nehéz hetük lesz

Dr. Pusztai Dezső (Kép: Youtube.com / Ceglédi Városi TV)

Mostanra a Covid-kapacitás fele feltöltődött, részben a kórházban talált koronavírus-pozitív betegekkel, részben pedig már az Országos Mentőszolgálat is szállított be beteget. Egyelőre súlyos állapotú nincs közöttük, mind középsúlyos vagy kevésbé súlyos tüneteket mutatnak – mondta október 28-án, szerdán az InfoRádiónak dr. Pusztai Dezső, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet igazgatója.

Az ágyszám 20 százalékát kell koronavírusos betegek fogadására fenntartaniuk, illetve ezeket az ágyakat lélegeztető kapacitással is el kell látni. Egyelőre tizenegy ágyon tudnak intenzív ellátást is biztosítani, de több tucatra is bővíthető ez a kapacitás.

Inkább az emberi erőforrás a szűk keresztmetszet, egyelőre bírjuk, és bízom abban, hogy ilyen nagy számban nekünk nem kell lélegeztetésre szoruló betegeket fogadni”  – tette hozzá Pusztai doktor.

Hasonló cikkünk:  Kalocsán ételdobozt szereltek fel a rászorulóknak

A koronavírus-fertőzöttek fogadása egyelőre nem érinti az egyéb betegellátási feladatokat, mert az intézményben az ágykihasználtság általában nem lépi túl a 65 százalékot, a most igényelt kapacitás mindig is rendelkezésre állt.

„Félünk tőle, hogy egyre több beteg lesz, erre vagyunk felkészülve, és ha nem tudunk majd több embert fogadni, akkor jelezzük majd a központi ágynyilvántartónak, illetve a mentőszolgálatnak.

Két hétig most nagyon nehéz lesz, aztán bízunk benne, hogy csak szelídülni fog ez a most magasra csapó járványhullám.”