fbpx
5.3 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Keddtől felfüggesztik a tanítást a Mátyás Iskolában

Október 20-ától, keddtől nem lesz tanítás a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában – közölte az iskola vezetése a megelőző hétfői napon.

A rendkívüli tanítási szünetet azért rendelte el Lóczi László intézményvezető, mert az egyik pedagógus tesztje pozitív lett, 19 másik pedagógus és 4 felsős osztály pedig kontaktszemélynek minősült. Ők karanténba kerültek.

A sok pedagógus helyettesítését nem tudja az iskola megoldani, és az online oktatásra sem tudnak egyik napról a másikra áttérni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának adminisztratív leterheltsége miatt.

Az intézkedés célja, hogy ne terjedjen tovább a koronavírus.

A tanítás október 20–22. között tehát a járvány miatt szünetel, október 23-tól pedig a rendes őszi szünet kezdődik, ami november 1-jéig tart.  A járvány miatti háromnapos rendkívüli szünetet a februárra betervezett ötnapos, tanítás nélküli munkanapoknak minősülő síszünet terhére számolják el a munkarendben, azaz a síszünet rövidebb lesz.

Hasonló cikkünk:  Arra készülnek, hogy a munkaidőkeretben le nem dolgozott órákat kifizettetik a munkavállalókkal

Az iskolában minden gyereknek lemondásra került az étkezése.

Az iskola felügyeletet biztosít azoknak a gyermekeknek, akiknek az elhelyezését nem tudják a szüleik megoldani. Az ügyeletben résztvevő gyermekeknek ebédet adnak, de kedden még nem tudnak uzsonnát és tízórait adni, később pedig csak akkor, ha azt külön kérik.

Hasonló cikkünk:  Kunhalmi Kecskeméten: Vonzóvá fogjuk tenni a pedagóguspályát

Korábban csak gyermekek kapták el a koronavírust és kerültek karanténba, ez az első eset az iskolában, hogy pedagógus érintett.

Müller Cecília országos tisztifőorvos október 19-én azt mondta, hogy a gyerekeknek nem kell maszkot hordaniuk az iskolákban, mert nem elvárható, hogy a gyerekek helyesen használják a maszkot napi 6-8 órán keresztül. Hozzátette azonban, hogy a bevezetett szabályok érvényesek: távolságtartás, egy csoport, közösség egyben tartása.

Növelné a kormány a karanténszabályok megszegőire kiszabható pénzbüntetéseket

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...