fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Keddtől felfüggesztik a tanítást a Mátyás Iskolában

- Advertisement -

Október 20-ától, keddtől nem lesz tanítás a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában – közölte az iskola vezetése a megelőző hétfői napon.

A rendkívüli tanítási szünetet azért rendelte el Lóczi László intézményvezető, mert az egyik pedagógus tesztje pozitív lett, 19 másik pedagógus és 4 felsős osztály pedig kontaktszemélynek minősült. Ők karanténba kerültek.

A sok pedagógus helyettesítését nem tudja az iskola megoldani, és az online oktatásra sem tudnak egyik napról a másikra áttérni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának adminisztratív leterheltsége miatt.

Az intézkedés célja, hogy ne terjedjen tovább a koronavírus.

A tanítás október 20–22. között tehát a járvány miatt szünetel, október 23-tól pedig a rendes őszi szünet kezdődik, ami november 1-jéig tart.  A járvány miatti háromnapos rendkívüli szünetet a februárra betervezett ötnapos, tanítás nélküli munkanapoknak minősülő síszünet terhére számolják el a munkarendben, azaz a síszünet rövidebb lesz.

Hasonló cikkünk:  Tesztelik Kecskeméten a brazil katonai szállító repülőgépet, amelyből kettőt vásárol a honvédség

Az iskolában minden gyereknek lemondásra került az étkezése.

Az iskola felügyeletet biztosít azoknak a gyermekeknek, akiknek az elhelyezését nem tudják a szüleik megoldani. Az ügyeletben résztvevő gyermekeknek ebédet adnak, de kedden még nem tudnak uzsonnát és tízórait adni, később pedig csak akkor, ha azt külön kérik.

Korábban csak gyermekek kapták el a koronavírust és kerültek karanténba, ez az első eset az iskolában, hogy pedagógus érintett.

Müller Cecília országos tisztifőorvos október 19-én azt mondta, hogy a gyerekeknek nem kell maszkot hordaniuk az iskolákban, mert nem elvárható, hogy a gyerekek helyesen használják a maszkot napi 6-8 órán keresztül. Hozzátette azonban, hogy a bevezetett szabályok érvényesek: távolságtartás, egy csoport, közösség egyben tartása.

Növelné a kormány a karanténszabályok megszegőire kiszabható pénzbüntetéseket

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...