fbpx

FRISS HÍREK

Október 15-17 között zöldítik a Centrum Áruház környékét. Ha segítene, megteheti

- Advertisement -

32 fát és több mint 1500 növényt, cserjét, virágot ültetnek el október 15-17 között a Centrum Áruház környékén. A zöld szigetek ültetési munkálataira önkéntesek és szakmai segítők jelentkezését várják.

Aki szeretne részt venni a munkában, több időpontban is becsatlakozhat. A szervezők október 15-én, csütörtökön 9-12 óra között a szállításban, 12 órától a növények rakodásában várják a segítő kezeteket. Másnap, 10 órától az ültetési helyek előkészítésében, 13-15 óra között a faültetésben, 15 órától a cserje ültetésben lehet segédkezni. Szombaton pedig 9 órától befejezésig ültetnek még cserjéket és évelőket, illetve mulcsoznak.

A járványügyi helyzetre tekintettel szerszámokat (ásót, gereblyét, vödröt) és maszkot, kézfertőtlenítőt, saját kulacsot lehetőleg mindenki vigyen magával.

Ide kattintva lehet jelentkezni.

Az áruház környékére telepítendő növényzetet a kecskeméti önkormányzat, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület, a 10 millió Fa Kecskemét Egyesület, a Termostar és a HÉP biztosítja.

Májusban civilek és képviselők azért léptek akcióba, mert aggódtak, hogy a lehetségesnél jelentősen kevesebb zöld felület lesz a Centrum Áruház környékén. Sikerrel jártak!

A Centrum Áruház felújítási munkálatainak megkezdését követően májusban arra figyeltek fel klímatudatos polgárok, amint azt elmondták portálunknak májusban, hogy:

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

a beruházás nem tartalmaz zöldfelületi fejlesztést a meglévőhöz képest. A 6000 négyzetméter térkő rengetegben a hőszigetek káros hatásainak enyhítésére jelentős mértékű zöldfelületi fejlesztés szükséges. 1000 négyzetméter vagy annál nagyobb fejlesztés is indokolt lenne, ezen belül fák ültetésével a teljes terület árnyékolhatósága pedig elengedhetetlen.

Ekkor akcióba léptek a civilek és a belváros képviselője, Király József is, hogy felhívják a figyelmet, a köztér nagyobb zöldfelülettel való kialakításának fontosságára. Molinókkal, amit az építkezés kerítésére feszítettek ki, többek között azt üzenték, hogy:„Ide több fa kell, sövény és zöld fal!”

Végül a kezdeményezések és az egyeztetések a városházával, illetve a kivitelezővel sikeresek lettek. Hogy ehhez nem kellett módosítani a közbeszerzésen, az mindenkin múlott, aki leült egyeztetni. Igazi sikertörténet.

Kapcsolódó cikkünk: 

Zöldebb lehetne a Centrum Áruház környéke a helyi szabályozás értelmében

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...