fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Október 6.: Városi megemlékezés – Miért új helyen?

Aki találkozott a mai, október 6-i városi megemlékezés meghívójával, az meglepődhetett, hogy nem a szokásos helyen, az Aradi vértanúk terén, a vértanúk emlékműjénél lesz a főhajtás a Széchenyivárosban.

A köztemetőben lévő emlékműnél emlékeztek. A műsorközlő szerint egyrészt a mai vírushelyzetben sok mindent máshogy csinálunk, így ez a mai emlékezés is új helyre költözött. A jelenlévők megtudhatták, hogy nem szerepelnek iskolások műsorral, ugyanakkor felkeresik a megemlékezés részeként a 48-as sírokat.

Ez utóbbi teljesen rendeben van, de szerintünk kár volt a helyszín megváltoztatásához keverni a koronavírust, mert természetesen az pont úgy fertőz a temetőben, mintha a széchenyivárosi emlékhelyen tartották volna most is a megemlékezést. Még azt is elmondták, hogy remélik, hogy majd ha elmúlik a mostani helyzet, akkor visszatérhet minden a régi kerékvágásba.

Hasonló cikkünk:  Május 31-től felmondhatnak az egészségügyi dolgozók

Azok tehát, akik azt gondolták (mert hallottunk ilyen véleményeket), hogy azért nem a Széchenyivárosban tartották a városi megemlékezést, mert ott 3:0-ra elverte az ellenzék a Fideszt, választ kaptak a miértre. Vagy kaptak egy választ a miértre. Az a kérdés, meggyőzte-e őket a műsorközlő.

Hasonló cikkünk:  Idén is bringás reggeli!

Tehát a köztemetőben tartották a megemlékezést, ahol koszorúzott az önkormányzat, a megye és különböző szervezetek.

A beszédet Murár Zoltán alezredes mondta, aki arról beszélt, hogy babérkoszorú helyett bitófa, enyhébb esetben golyó általi halál jutott a vértanúknak. A versek pendrive-ról mentek, Szabó Sándor viszont élőben tárogatózott.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...