fbpx

FRISS HÍREK

2022: Orbánék rettegnek az új amerikai elnöktől

- Advertisement -

Alighogy megválasztották Joe Bident, egy kormánypárti elemző máris tengerentúli beavatkozástól tart a 2022-es országgyűlési választásokon. Van is mitől rettegni, az új elnök ugyanis újra esélyt adhat a magyar sajtóviszonyok helyreállítására.

Orbán Viktor és kormánya ugyan a lehető legnagyobb mértékben kimaxolta a napokban a választási törvény szigorítását, a kormányfő holdudvara mégis a 2022-es országgyűlési választás tisztaságáért aggódik. Legalábbis Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában ezen aggodalmának adott hangot, amikor figyelmeztetett: ha Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke, Kelet-Európában a felvállalt konfliktusok ideje jön el. Az újelnök merőben más külpolitikát fog folytatni, mint Donald Trump, és ennek hatása lehet a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokra is. Kijelentette,

komoly beavatkozás lesz, vagy az amerikai kormányzat, vagy az amerikai kormányzat új áramához közel álló politikai körök részéről.

Hozzátette, a magyar parlamenti választásnak nemcsak Magyarország és nemcsak Európa szempontjából lesz tétje, hanem az egész világon érdeklődést fog kiváltani. Akik nem szimpatizálnak a magyar kormánnyal, nagy tétet tesznek arra, hogy változás következzen be.

Hasonló cikkünk:  A Szuverenitásvédelmi Hivatal célkeresztjében: Magyar Péter és állítólagos kapcsolatai

Egy pályázat is Orbánék alá tehet

Komoly sajtóvisszhangot keltett, amikor az amerikai külügyminisztérium tavaly kiírt egy pályázatot „Az objektív média támogatása Magyarországon” címmel. Ennek keretében 700 ezer dollárt, azaz kb. 190 millió forintot öntöttek volna a magyar vidéki sajtóba, miután Mészáros Lőrinc, a nemzet legsikeresebb vállalkozójának médiabirodalmának terjeszkedése után minden megyei lap kormánypárti kezébe került.

A Fidesz és a magyar kormány ekkor fel is háborodott az amerikai tervek miatt, olyannyira, hogy Szijjártó Péter bekérette a Külügyminisztériumba David Kostelancik nagykövetségi ügyvivőt is. Az akkor még frakcióvezetőként dolgozó Gulyás Gergely pedig kijelentette, hogy az USA ezzel be akar avatkozni a magyar politikába.

Joe Biden megválasztásával ugyanakkor most esély nyílt a pályázat újraindítására, s talán még az is előfordulhat, hogy ezúttal nyerteseket is hirdetnek majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...