fbpx
8.6 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

2022: Orbánék rettegnek az új amerikai elnöktől

Alighogy megválasztották Joe Bident, egy kormánypárti elemző máris tengerentúli beavatkozástól tart a 2022-es országgyűlési választásokon. Van is mitől rettegni, az új elnök ugyanis újra esélyt adhat a magyar sajtóviszonyok helyreállítására.

Orbán Viktor és kormánya ugyan a lehető legnagyobb mértékben kimaxolta a napokban a választási törvény szigorítását, a kormányfő holdudvara mégis a 2022-es országgyűlési választás tisztaságáért aggódik. Legalábbis Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában ezen aggodalmának adott hangot, amikor figyelmeztetett: ha Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke, Kelet-Európában a felvállalt konfliktusok ideje jön el. Az újelnök merőben más külpolitikát fog folytatni, mint Donald Trump, és ennek hatása lehet a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokra is. Kijelentette,

komoly beavatkozás lesz, vagy az amerikai kormányzat, vagy az amerikai kormányzat új áramához közel álló politikai körök részéről.

Hozzátette, a magyar parlamenti választásnak nemcsak Magyarország és nemcsak Európa szempontjából lesz tétje, hanem az egész világon érdeklődést fog kiváltani. Akik nem szimpatizálnak a magyar kormánnyal, nagy tétet tesznek arra, hogy változás következzen be.

Hasonló cikkünk:  A vadászati világkiállításon nem kell betartani a védelmi intézkedéseket

Egy pályázat is Orbánék alá tehet

Komoly sajtóvisszhangot keltett, amikor az amerikai külügyminisztérium tavaly kiírt egy pályázatot “Az objektív média támogatása Magyarországon” címmel. Ennek keretében 700 ezer dollárt, azaz kb. 190 millió forintot öntöttek volna a magyar vidéki sajtóba, miután Mészáros Lőrinc, a nemzet legsikeresebb vállalkozójának médiabirodalmának terjeszkedése után minden megyei lap kormánypárti kezébe került.

Hasonló cikkünk:  Lemondott a médiahatóság elnöke, 9 évre így még a Fidesz választhat utódot

A Fidesz és a magyar kormány ekkor fel is háborodott az amerikai tervek miatt, olyannyira, hogy Szijjártó Péter bekérette a Külügyminisztériumba David Kostelancik nagykövetségi ügyvivőt is. Az akkor még frakcióvezetőként dolgozó Gulyás Gergely pedig kijelentette, hogy az USA ezzel be akar avatkozni a magyar politikába.

Joe Biden megválasztásával ugyanakkor most esély nyílt a pályázat újraindítására, s talán még az is előfordulhat, hogy ezúttal nyerteseket is hirdetnek majd.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...