fbpx

FRISS HÍREK

A Fidesz már gőzerővel kampányol? Zombor helyett Szeberényi indul?

- Advertisement -

Több jel is arra mutat, hogy a kormánypártok megkezdték a kampányt a 2022-es országgyűlési választásra. Egyrészt országos szinten olyan hírek láttak napvilágot, amelyeket erre utalnak. Ilyen volt az a hír, hogy időseket fognak felhívni képviselőik, és erre utalhat, hogy a vásárlási idősávot most úgy vezették be, hogy az időseket nem korlátozzák a vásárlásban, csak a 65 év alattiakat. Nyáron, a balliberális beállítódással nem vádolható Magyar Nemzet néven megjelenő sajtótermék közölt egy grafikont, amely egyértelműsíti (pont a cikk szándékával ellentétesen), hogy egy ideje inkább az idősek pártja a Fidesz és nem döntően a fiataloké, mint volt régebben. Valamint az is kiderül ebből, hogy ahogy egyre kisebb egy település, úgy egyre nagyobb ott a kormánypártok esélye. Tehát ez alapján kimondható, hogy a fiatal demokraták pártja a falusi, 60 év felettiek pártja lett.

És ugye ott van két kutatás is, amely szerint egy összellenzéki közös lista több szavazatot kapna most, mint a kormánypártok.

Kampányüzemmódban a Fidesz?

Valamint helyi szinten is a kampány beindulására utalhat, hogy Salacz László már jó ideje tesz fel videóüzeneteket, polgármesteri találkozókról fotókat, parlamenti felszólalást megörökítő fényképet. Valamint az önkormányzati sajtó is hozott egy kampányízű interjút vele az útfelújításokról, a cikkhez használt fotó pedig inkább beállított, a nézőre kedvesen mosolygó képivselőt mutatja, mint inkább egy stúdióbeszélgetésből kiragadott pillanatot.

képkivágás a hiros.hu oldalról

Salacz tehát már mozog és tudatja követőivel, hogy intézkedik. Ne legyünk igazságtalanok: a képviselő korábban is gyakran tett fel magáról információkat. Láthatjuk őt iskola előtt fotózva, templomban ülve és fát ültetve is. És kocogás közben is. Emellett persze vannak politikusi oldalán olyan posztok, amelyek a központi kormánypropagandát igyekeznek erősíteni. Például sorosozós, brüsszelezős Orbán nyilatkozat és hasonló tartalmú vizuális tartalom is található nála.

Hasonló cikkünk:  A víztisztítás útját járták be a diákok a kiskanalak gyűjtőhelyén, azaz a szennyvíztelepen (galériával)

Képviselőtára már egyáltalán nem ilyen aktív, már ami a személyes posztokat illeti. Zombor Gábor politikusi oldalán hónapok óta semmi személyes tartalom nincs. Nem látni se videón, se fotón, hogy ott lenne a választókerületében. Az utolsó ilyen poszt július 1-jén volt, a kórház igazgatójával kezel le éppen, amikor az ott dolgozóknak köszönte meg munkájukat.

Facebook/Zombor Gábor

Ezek mellett csak központi politikai üzenetek jelennek meg egyideje. Brüsszel imsét fenyeget minket, Soros fényképével, és a baloldalnak nincs programja Gyurcsány arcával. Valamint rengeteg Orbán nyilatkozat van még az oldalán. Újonnan pedig feltöltött két olyan videót is, amelyen Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere beszél az emberekhez.

Zombor helyett Szeberényit indítja a Fidesz?

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Itt pedig elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor feltesszük a kérdést: Lehetséges, hogy Zombor helyett Szeberényit indítja a Fidesz a Bács megyei 2-es számú választókerületben? Erre utalhatnak a már említett videós üzenetek, valamint az is, hogy a korábbinál profibb fotót tett fel magáról a magán profiljára is. Itt egyébként mosatában leginkább kedvenc könyveit mutatja be. Közszereplői oldalán persze Szeberényi korábban sem volt lusta, rendszeresen posztolt olyan tartalmakat, ahol vagy ő beszélt, vagy csak megjelent egy eseményen. Így akár a legújabb videós üzeneteket is tekinthetnénk városvezetői büszkélkedésnek. Azonban a környezetében sem tagadták nekünk, hogy esetleg ő lehet majd a kormánypártok egyik képviselőjelöltje 2022-ben. Ha így lesz, akkor az a mi tippünk, hogy Zombor Gábort cserélik le az alpolgármesterre.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...