fbpx

FRISS HÍREK

A Jegesmedve SzerelMese saját klímamesével csatlakozik a Katona színház a hulladékcsökkentési akcióhoz

- Advertisement -
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét akcióhoz. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét olyan önkéntes kampány 2020. november 21- 29. között, amely Európa-szerte felhívja a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére.

Hogyan tud egy színház ehhez a programhoz kapcsolódni?

A Hulladékcsökkentési Hét két szempontból is nagyon aktuális téma a Kecskeméti Nemzetiben. A társulat több tagja már zöld útra lépett, és a mindennapjait vagy teljesen hulladékmentesen éli, vagy egyre inkább törekszik ökológiai lábnyomának csökkentésére. Ez inspirált minket arra, hogy az évadban bemutassunk egy saját darabot: a Jegesmedve SzerelMese című klímamesét, amely a tudatos fogyasztásra hívja fel a fiatalok figyelmét – mondta el Cseke Péter igazgató.
A jegesmedve SzerelMese klímamesét a színház dramaturgja, Tóth Kata írta, aki maga is
hulladékmentes háztartást vezet, így hitelesen tud a mesén keresztül kommunikálni erről az útról. A szereplők pedig saját maguk is kihívásokon keresztül ismerkedtek meg a fenntartható életmóddal.
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a színház a Facebook- és Instagram-oldalán
kvízkérdésekkel és más kreativitásra ösztönző feladatokkal várja az érdeklődőket.
Például az ilyen kérdésekre adott jó válaszok esetén a nyereményed az lehet, hogy olyan helyekre is beléphetsz a színházban, ahová csak a színészek mehetnek be.

Hány kilogramm hulladék keletkezik egy okostelefon előállítása és csomagolása során?

  • a) 86
  • b) 5
  • c) 200
Hasonló cikkünk:  A vadvilág nemzetközi napja is figyelmeztet a drámai helyzetekre

Mennyi idő alatt bomlik le a PET-palack?

  • a) Kb. 100 év
  • b) Kb. 500 év
  • c) Kb. 1000 év

Néhány hete zöld utat kapott a Kecskeméti Nemzeti felújítása is

Ennek keretében nemcsak a nagyszínház épületét, hanem a Ruszt József Stúdiószínházat is korszerűsítik, megszépítik. Célom, hogy a megújulás ne csak azt jelentse, hogy kényelmes nézőtér, technikailag felkészült épület várja a nézőket, hanem azt is, hogy a színház működésének ökológiai lábnyomát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük – tette hozzá a direktor.
A teátrum felújítására vonatkozó tervezések hamarosan megkezdődnek, és előreláthatóan 15 hónapot vesznek igénybe. Az erre vonatkozó szerződést már aláírták a felek.

További információ:
www.kecskemetinemzeti.hu
facebook/kecskemetinemzeti

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...