fbpx

FRISS HÍREK

Az idősek pofára estek, orvosok magyarázkodnak: Mégsem ingyenes minden 65 év felettinek a Prevenar 13

- Advertisement -

Tegnap egy munkaértekezlet végén (most közgyűlés nem hívható össze), amelyen a város képviselői vagy fizikailag, vagy online vettek részt, kiállt a polgármester, oldalán a Fidesz és az ellenzék frakcióvezetőivel és bejelentette az önkormányzati sajtón keresztül, hogy:

„32 millió forint összegben szerzett be tüdőgyulladás elleni védőoltásokat Kecskemét önkormányzata, az idősek pedig ingyen juthatnak hozzá ezekhez.” – hozta a hírt a hiros.hu.

Majd saját Facebook oldalán ezt írta a polgármester:

Facebook/Szemereyné Pataki Klaudia

Több idős csalódott az orvosánál

Majd megindultak a rendelőkbe a 65 év felettiek, akik közül ott estek pofára többen, hogy szó nincs arról, hogy „A 65 év felettiek idősek pedig ingyen juthatnak hozzá ezekhez”, ahogy a polgármester tudatta. Legalábbis nem így van pontosan. Egy rendelőből azt jelezték nekünk, hogy arról tájékoztatták őket, hogy minden rendelő kb. 40 darab ingyen oltást kap, nálunk pedig sok száz 65 év feletti páciens van.

Amúgy is sok az adminisztráció, amúgy is sok a beteg, most pedig még magyarázkodniuk kell azért, mert nem úgy van, ahogy a polgármester bejelentette

Ugyanis az csak most derült ki, jobban mondva az önkormányzat csak ma értesítette saját tulajdonában lévő sajtóján keresztül a lakosságot, hogy feltételei vannak az ingyenes oltásnak.

Csak azoknak a 65 év felettieknek jár ingyen az oltás, akik COPD betegek (krónikus obstruktív tüdőbetegség), asztmásak vagy szívelégtelenségben szenvednek.

Egyébként a nekünk nyilatkozó rendelőben elmondták: szép dolog már az is, hogy az idősek egy része ingyen kapja, mert nem sok településen van ez így.

Hasonló cikkünk:  "Szerettem volna jobbá tenni az életemet" - két ázsiai vendégmunkással beszélgettünk

Az ellenzék arra kérte korábban a polgármestert, hogy kezdeményezzék a kormánynál az egész országra kiterjesztve az ingyenes oltást

Az ellenzék is örömmel fogadta tegnap a bejelentést, és meg is osztotta a polgármester bejelentése alapján az örömét az ingyenes oltásról, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a hiányosan megfogalmazott (nem említette, hogy feltételei vannak) polgármesteri bejelentést erősítették csak fel.

Pedig igazából a 32 millió forintos beszerzésből és az ebből megvásárolható 2000 vakcinából látni kellett volna, hogy biztosan nem elég minden 65 év feletti ingyenes oltásához. Még akkor sem, ha ilyen tömeges beszerzés esetén (úgy tudjuk egy, maximum két patikában költik el ezt a pénzt) esetleg kedvezményt kap a vásárló Városi Szociális Közalapítvány (ezen keresztül megy a beszerzés) és a 16 ezer forintos ár mérséklődik, és a 2000 darabból esetleg 3-4 ezer lesz. De miután a nekünk nyilatkozó rendelő szerint minden praxis 40 darabot kap és kb. 50 praxis van a városban, nem lehet abban bízni, hogy a 2000 darabnál több ingyenes vakcina lesz szétosztva.

Szőkéné Kopping Rita, a Szövetség frakcióvezetője a KecsUP-nak elmondta: egy ideje már felvetették az ingyenes oltást, de ők sokkal nagyobb számban gondolkodtak. Ráadásul arra kérték levélben a polgármestert, hogy a város képviselőivel kezdeményezzék a kormánynál az ingyenes tüdőgyulladás elleni oltást az egész országra kiterjesztve.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...