Egynapos sebészeti egységet építenek Kecskeméten

0
forrás: pixabay.com

Mintegy kétmilliárd forintos beruházással egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti telephelyén.

Az intézmény hétfői, az MTI-hez eljutatott közleményében azt írták: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program finanszírozásában  csaknem 11,5 milliárd forint összegű fejlesztéssel alakítanak ki egynapos sebészeti részlegeket országszerte: 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén. A részlegek multifunkcionálisak, legalább négy szakmát érintenek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított beruházásban a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén egy kétszintes, csaknem háromezer négyzetméteres, egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épül, amely várhatóan 2022-re készül el.

Hasonló cikkünk  Kornél lett 2021 első Kecskeméten született babája

A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen rövidül a kórházban eltöltött idő és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma.

Az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozó betegek aránya, továbbá költséghatékonyabbá válik az aktív ellátás – olvasható a tájékoztatóban.

A fotó illusztráció.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here