fbpx

FRISS HÍREK

Éjfél után: Padon ücsörgő és bulizó fiatalok, sétáló emberek, kiszolgálás egy kajáldában

- Advertisement -

Már voltunk egyszer éjfél után a városban, hogy mi a helyzet, mekkora a fegyelem. Mert éjfél és reggel öt között például csak munkavégzés céljából vagy vészhelyzet esetén lehet elhagyni az otthont. Nagyon nem lepődtünk meg, hogy hétköznap éjjel nem volt forgalom a városban. Azon inkább, hogy éjfél és egy óra között nem láttunk polgárőröket, rendőröket, akik ellenőrizték volna, hogy mi van a közterületeken. Nem állítjuk, hogy nem volt ilyen ellenőrzés, csak mi éppen nem láttunk ilyet.

Péntek éjjel lazult a fegyelem

Bementünk pénteken is, már éjfél előtt is a városban voltunk, mert arra számítottunk, hogy ilyenkor azért jóval többen vannak bent, és talán nem is akkora a fegyelem. Ez a tippünk minden tekintetben bejött. Igaz nem volt tömeg (legalábbis 23:30 környékén), de a csütörtöki tapasztalathoz képest mindenképpen sokan voltak a városban még ilyenkor.

23:45 körül már elindultak erre-arra az emberek, minden bizonnyal ők hazafelé tartottak. De haza nem mindenki ért, sőt, nem is mindenki indult el éjfél előtt. Például egy kisebb csapat éppen ekkor még zenét hallgatott és énekelt a romkertnél.

És még éjfél után is láttunk padon ücsörgő embereket, beszélgető fiatalokat, sétálókat, biciklizőket.

Éjfél után találkoztunk egy polgárőr autóval is, amely egy gyalogos mellett állt meg. Minden bizonnyal felszólították, hogy menjen haza. Esetleg, ha jogtalanul volt az utcán, még büntetést is kaphatott. Negyed egy után pedig találtunk egy nyitva lévő kajáldát, ahol még álltak a pultnál. Pedig éjfél után étkezés céljából nem lehet már a városban lenni.

Ami pedig döbbenetes volt, hogy éjfélre már a belvárosban egy csomó kukát levertek a helyéről, volt, amelyikbe bele is rúgtak, mert be volt horpadva, a szemetet többől szét is szórták.

Ezen a területen térfigyelő kamerák is vannak, bizonyára könnyű lesz azonosítani az elkövetőket. A vandalizmusról még éjjel kitettünk néhány képet Facebook oldalunkra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...