Elhagyta két kocsiját a lajosmizsei személyvonat Ócsánál

0
Siemens Desiro motorvonat Örkénynél (Fotó: Commons.wikimedia.org / Beroesz)

November 25-én, szerda délután a Nyugati pályaudvarról 16:18-kor Lajosmizsére induló személyvonat utolsó két egysége levált az elsőtől Felsőpakony és Ócsa között – írta meg a mav142.blogspot.com.

Közel egy órája vesztegelt az utasokkal teli vonatrész az M5-ös autópálya közelében, amikor a tájékoztatás nélkül maradt utasok vésznyitóval ajtót nyitottak. Többen csak nézelődtek, de voltak akik leszálltak és gyalog indultak útnak. Volt, aki megijedt, hogy mi történik majd velük a nyílt pályán. A MÁV szerint senki sem volt veszélyben.

Nem sokkal később az első egység visszament értük, hogy behúzza a teljes szerelvényt Ócsára, amely onnan már nem közlekedett tovább.

Az RTL Klub Híradó tudósítása
 

Fokozta a feszült helyzetet Budapesten, hogy a következő, 18:18-kor induló vonatról még a Nyugatiban leszállították az utasokat, mondván műszaki hibás a mozdony. Ekkorra már többszáz utas idegeskedhetett amiatt, hogy nem fog hazajutni az este 8-as kijárási tilalom előtt.

Voltak, akik a Népligetbe rohantak, hogy busszal menjenek haza, voltak, akik a ceglédi vonatokkal utaztak valameddig, hogy aztán autóval vigyék haza őket, és voltak, akik megvárták a következő, csak Kőbánya-Kispesttől közlekedő, késve induló vonatot.