fbpx
3 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Fekete-Győr András: Lepereg az ellenzékről a választási törvény módosítása

Hogy Volner János „a Fidesz embereként mit és mikor ad be”, az nem befolyásolja az ellenzék stratégiáját – közölte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Klubrádió Esti gyors című műsorában. Hozzátette, kesereghetne azon, hogyan rángatja ide-oda a demokráciát egy autoriter vezető,

de példaként azt hozta fel, hogy az egykori állampártot is sikerült leváltani 1989 után, és erőforrások szempontjából szerinte most hasonló a helyzet.

Fekete-Győr a műsorban hangsúlyozta: fehér karácsony helyett a legtöbb család fekete karácsonnyal néz szembe idén, vagy azért, mert van náluk, aki súlyosan megbetegedett, vagy azért, mert sokan elveszítették a munkájukat. Azt nézi végig az ország, hogy a miniszterelnök nem azokkal foglalkozik, akiknek a megélhetése került veszélybe, nem az ápolókon segít (akik nem kapnak béremelést, mint az orvosok), hanem a saját hatalmának bebiztosításával foglalkozik. Ez azt mutatja szerinte, hogy Orbán Viktor „retteg” a 2022-es választásoktól.

Bodrozsán Alexandra és Fekete-Győr András

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a Fidesz még jobban magára szabja a választási rendszert, és akár 2022. januárban dob be újabb szigorításokat, azt mondta:

sokan úgy látják, hogy az Európai Unióban ezt egy kormány se teheti meg, de ő pesszimistább, Orbán Viktorból „mindent is” kinéz. Azonban úgy látja, az ellenzéknek nem szabad félnie, ezzel is szembe kell néznie.

Ha elfogadják a Volner-féle javaslatot, nem nagyon lesz más lehetőség, mint az egy lista. Erre Fekete-Győr András megismételte: hónapokkal ezelőtt megállapodott a hat párt, hogy mind a 106 egyéni körzetben egy jelöltet állítanak, közös miniszterelnök-jelöltjük lesz, akikről előválasztáson döntenek az emberek, ezt nem adják fel. „Ha a nap végén közös lista lesz, akkor közös lista lesz” – fogalmazott. Nem kell őket félteni e tekintetben sem – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Hagyományőrzés a parlamentben
Hasonló cikkünk:  Reakciók a benzinárstop eltörlésére

Az egy lista állítása sok konfliktus lehetőségét hordozza magában, erre azt mondta: a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kerül nehéz helyzetbe ezáltal, mert ők „eddig vonakodtak részt venni” az ellenzéki együttműködésben. Ők Fekete-Győr szerint válaszút elé kerülnek, mert vagy nem állítanak saját listát, vagy az ellenzékkel működnek majd együtt. Miközben az általuk képviselt politikai stílus hiánypótló a magyar közéletben – jegyezte meg.

Támogatta a Fidesz-KDNP kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában Volner János azon, a választási törvény újabb tervezetéhez benyújtott módosító javaslatát, amely tovább szigorítja az országos listaállítás feltételeit – tájékoztatta a Telexet a DK-s Sebián-Petrovszki László. Az egykori Jobbik-alelnök, később a Mi Hazánkba átlépő, majd onnan is távozó és saját pártot alapító Volner János javaslata kikötné, hogy a jövőbeni választásokon pártlistát csak az a párt állíthat, amely legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított. Semjén Zsolt eredeti javaslata 9 megyéről és 50 önálló jelöltről szólt, az előző választáson még elég volt 27.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...