fbpx
4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Hét megyében gyűjtötte a pénzt és a bankkártyákat az álpostás

- Advertisement -

Többrendbeli időskorúak sérelmére elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a  Kaposvári Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki több mint kétmillió forintot zsákmányolt idős emberektől azzal, hogy kihasználta a hiszékenységüket.

A magát bűncselekményekből fenntartó baranyai férfi az ország számos pontjára elutazott kocsival, ahol társasházi lakásokban élő idős embereket tévesztett meg azzal, hogy magát postásnak adta ki, majd valótlan indokokra – többek között a többi postás munkáját érintő ellenőri tevékenységére vagy a pénz hamisságára – hivatkozva készpénz és bankkártya átadását kérte tőlük. Miután az életkoruknál fogva kiszolgáltatott nyugdíjasoktól az értékeiket megszerezte, a férfi általában futva menekült el a helyszínről, majd a készpénzt elköltötte, a bankkártyák felhasználásával pedig további kárt akart okozni.

A férfi tavaly júniustól Veszprémben, Kiskőrösön, Egerben, Budapesten, Baján, Szekszárdon, Kecskeméten, Dunaújvárosban és Kaposváron mindösszesen 15 embert  ejtett tévedésbe ezzel a módszerrel, és nekik egyenként 60- és 540 ezer forint közötti kárt okozott. A férfi több mint kétmilliót szerzett összesen a bűncselekménysorozattal. A kaposvári nyomozók végül tavaly kapták el a csalót, akit le is tartóztattak.

Hasonló cikkünk:  Hallgatással reagál a Magyar Péter ügyre a helyi kormánypárti média

A további nyomozás során a férfi ellen más megyékben indított bűntetőeljárásokat is a Kaposvári Rendőrkapitányság előtt folyamatban lévő ügyhöz egyesítették, majd a széleskörű vizsgálat eredményeképpen az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben mindösszesen 16 bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat a Kaposvári Járásbíróságon. Az ügyészség öt év börtönt kért a férfira arra az esetre, ha beismeri a tettét, azzal, hogy tiltsák el a vezetéstől és kötelezzék őt a kár megtérítésére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...