fbpx

FRISS HÍREK

Idén maszkot hord a csokimikulás is

- Advertisement -

Az idei őszi szezon jellegzetessége, a maszkviselés immár betört a karácsonyi ünnepkörbe is: maszkos csokimikulások gyártásába kezdett egy lajosmizsei édesipari vállalkozás – írta meg a 24.hu.

2014-ben nyílt meg Lajosmizsén a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon, ahol kézműves csokoládé különlegességeket és grillázstortákat készítenek.

Az elmúlt években számos szakmai díjat nyert el a vállalkozás, és több méretes alkotással került be a magyar rekordok közé. 2017-ben például 300 kilogramm grillázsból készítették el a Pécsi Székesegyház, 250 kilóból pedig Szeged belvárosának makettjét.

A koronavírus-járvány második hulláma most egyedi csokimikulás készítésére inspirálta a cukrászatot.

Rimóczi László grillázsmester, a szalon tulajdonosa, aki a Magyar Grillázs Szövetség elnöke is,  azt mondta:

„Biztosra vesszük, hogy idén a Télapónak is szájmaszkot kell húzni a Covid miatt. Így újragondoltuk és megalkottuk a szájmaszkos csokimikulásunkat elsőként, ami már most nagy sikert arat, mert újdonság, bár egy kicsit vicces és sajnos egyben morbid is.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...