fbpx

FRISS HÍREK

Kezdődhet a Zrínyi iskola homlokzati felújítása – másodjára eredményes a közbeszerzési eljárás

- Advertisement -

A Zrínyi iskola állapota már jó ideje borzolja a kedélyeket. Olyannyira, hogy tavaly nyáron a szülők figyelemfelhívó demonstrációt is tartottak a városháza előtt. Akkor ugyanis a tanévkezdés előtt nem sokkal körülkerítették az iskolát omlásveszély miatt. Az internetet gyorsan ellepték az iskola romos részeiről és denevérekről készült fotók, és az aggódó szülők kommentjei, bejegyzései. Többen azt is tudatták, elviszik gyereküket az iskolából, mert félnek, hogy baja esik. Egyben kérték, hogy a tanév ne ebben az épületben kezdődjön.

Miután a szülők egyre hangosabban hallatták hangjukat, a kormánypropagandisták a zrínyis szülőkön kezdtek gúnyolódni.

A Kecskeméti Tankerület pdig nem győzte hangsúlyozni, hogy az iskola biztonságos, amit egy vizsgálati jegyzőkönyvre hivatkozva is állítottak. A szülők azonban, mivel azt állították, hogy nem láthatták a jegyzőkönyvet, nem hittek a tankerületnek, és kételkedtek a vizsgálatban. A jegyzőkönyvet a KecsUP sem kapta meg arra hivatkozva, hogy az nem közérdekű.

A kecskeméti ellenzék közben jelezte: mellébeszélés helyett azonnal fel kell újítani az iskolát.

A tankerület első kiírása eredménytelen lett, a város azonban nyertest hirdetett egy másik munkára

Úgy tűnt, hogy a felújítás akár már februárban meg is indulhat. Akkoriban a tankerület igazgatója azt nyilatkozta nekünk, hogy három ajánlat érkezett a kiírásra, és a szerződéskötés után indulhat is a munka. Csakhogy közben kiderült, hogy mindegyik ajánlat érvénytelen lett, az eljárást pedig eredménytelennek nyilvánították. Ekkor a Mester-Bau 2002 Kft., a Bács-Ház Építő Kivitelező és Szolgáltató Kft. és a GEMINO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. próbálkozott.

Hasonló cikkünk:  Ellopták a gyerekek adatait: elnapolta a bíróság a kézilabdás költségvetési csalás büntetőperét

Az iskola azonban nem maradt munkások nélkül. Az önkormányzat által kiírt közbeszerzés sikeresen zárult a nyáron, így az energetikai felújítást meg lehetett kezdeni. Ezt a munkát Király József önkormányzati képviselő (Szövetség) cége nyerte, a Free Line Kft.

Másodjára eredményes lett a homlokzati felújításra kiírt közbeszerzés, indulhat a munka

Most viszont, másodjára, eredményesen zárult a tankerület homlokzati és tetőszerkezeti felújításra kiírt pályázata. Ezt a kecskeméti, 2018 nyarán megalakult Hőenegia-Plusz Szolgáltató Kft. nyerte el nettó 149.886.754 forint értékben. Ennek a cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője az Opten cégadatbázis szerint megegyezik a korábban érvénytelenül pályázó Bács-Ház Kft. egyik tulajdonosával és ügyvezetőjével.

Amire kiterjed a munka:

  • a homlokzat felújítása
  • a homlokzati nyíláskeretek, szemöldökök, párkányok és egyéb díszítő elemek restaurálása
  • a homlokzati vakolat javítása és festése a teljes felületen
  • lábazat felújítása
  • a tető felújítása (bontás és cserépfedés)
  • bádogozási munkálatok (csatorna bontása és új készítése)
  • asztalosszerkezetek felújítása
  • tűzfal felújítása
  • fa és acél nyílászárók javítása
  • szellőzés szerelése

A nyertes cégen kívül a Modinvest Épitőipari-Beruházó-és Kereskedelmi Kft. és a Zsigó és Társa Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyújtott be ajánlatot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...